PU Ljubuški podnosi prijavu zbog napada na policajca

Podsjećamo, u nedjelju u 19:15 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu da se u Vitinskoj ulici u Ljubuškom dogodila prometna nezgoda, te da se jedan od sudionika nezgode - vozač motornog vozila marke "VW Vento", HR registarskih oznaka - s vozilom udaljio s lica mjesta.

Navedeno vozilo policijski službenici ubrzo su zaustavili u Ulici bana Jelačića, utvrđeno je da je istim upravljao M. G. (45) iz Ljubuškog, nakon čega je vidno alkoholizirani vozač počeo vrijeđati i omalovažavati policijske službenike iz ophodnje, da bi naposljetku fizički napao jednog od njih.

Policijski službenici lišili su slobode M. G. (45) te mu je izrečena mjera zadržavanja. Jučer, nakon što se M. G. (45) otrijeznio, nad njim je izvršena kriminalistička obrada.

PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M. G. (45) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti iz čl. 359. st. 1. KZ-a FBiH. Inače, za ovo kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine, navodi se u policijskom izvješću na Internet stranici MUP-a ZHŽ.

radioljubuski.ba