Pronađene stabljike marihuane i veća količina neprijavljenog novca

zasad marihuane

... općine Ljubuški otkrili zasad 20 stabljika marihuane visine do 1.50 metara. Na istom mjestu zatečen je državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, M. M. (1976.) koji se došao s namjerom da zalije stabljike.

O događaju je obavješten dežurni tužitelj Tužiteljstva Županije Zapadno-hercegovačke po čijem je nalogu M. M. uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U tijeku je dalji rad na ovom slučaju. Pripadnici Postrojbe granične policije Zračna luka Tuzla jučer su na letu za Geteborg prilikom KDZ kontrole putnika i ručnog prtljaga otkrili veću količinu neprijavljenog novca i to: 16. 450 eura, 49. 500 švedskih kruna i 5. 150 KM. Novac je pripadao državljanki Švedske, N. D. (1931.) koja nije posjedovala potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice. Osoba i novac su predati službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje.

Pripadnici Postrojbe granične policije Izačić jučer su iza ponoći uhitili državljanina BiH, S. E. (1983.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Bugojno zbog kaznenog djela „šumska krađa". Osoba je kontrolirana na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelu Izačić. S. E. je predat službenicima Sudske policije sudova Unsko-sanske županije Bihać. Dan ranije, službenici ove jedinice uhitili su državljanina Austrije, R. R. (1965.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim MUP USŽ Bihać raspisao potragu zbog kaznenog djela „laka tjelesna ozljeda".

R. R. je predat službenicima Policijske uprave Bihać. Pripadnici Postrojbe granične policije Zvornik jučer su u 19. 55 sati na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu za pogranični promet Zvornik uhitili državljanina BiH, A. P. (1973.), nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud Tuzla zbog dva kaznenih djela „prevara" i „teška krađa". A. P. je predat službenicima Sudske policije Tuzla.