PROFESOR PUCAO IZ PIŠTOLJA Očevidac: Vikao je da će nas sve pobiti

Policija FBiH
Svađa i prijetnje

Policija je jučer priopćila da je 54-godišnjak ispalio jedan hitac u zrak te da je prijetio jednom mještaninu. On je osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti. Mještanin Denis Zelenika pak tvrdi da je profesor htio ubiti susjeda Juru Markića. "On je u srijedu kada se vratio s posla iz škole vidio da mu je srušen zid pa je počeo vikati. Psovao je i vrijeđao nas koji smo se tu okupili. Susjedu Juri Markiću je psovao mrtvu majku. Rekao je da imamo do sutra da mu podignemo zid. Zid smo mu srušili bagerom nakon što smo se ranije dogovorili da napravimo put. Dogovorili su se mještani iz devet kuća. I njega smo pitali, a on je rekao da neće sudjelovati u troškovima pa smo mi odlučili da ćemo platiti troškove puta i za njega", tvrdi Zelenika. "U srijedu smo doveli bagerista i srušili taj zid", priča Zelenika.

Metak pogodio kuću

On je dodao da je Markić počeo prijetiti kada je vidio da mu je zid srušen. "Otišao je kući i vratio se sa svojim šurjakom. Odjednom je izvukao pištolj iza pojasa i rekao da ide ubiti bagerista. Ja sam ga zadržao, nisam mu dao da krene na bagerista i on se tada okrenuo prema mještanima. Uperio je pištolj u Jozu Markića te pucao. Uspio sam mu gurnuti ruku u zrak pa je metak pogodio kuću iza. Kasnije je još jednom pokušao pucati, ali mu je metak zaglavio u cijevi. Kasnije je lagao da je u pištolju imao samo jedan metak", prepričao je Zelenika dodavši da je profesor prijetio da će ih sve pobiti.

"Ja sam zvao policiju, oni su došli iz Širokog i uhitili ga. Ne znam je li on već danas pušten na slobodu", dodao je Zelinika. On tvrdi da je u svemu mogao i stradati i jedan dječak koji se nalazio u blizini. "Taj dječak je sjedio na zidu iza Joze Markića", kaže Zelenika. U policiji su rekli da će protiv 54-godišnjaka biti podneseno izvješće redovitim putem.

Piše: I.Herceg / Dnevni list