Posušje: Život se jedan mladi ugasio, a davno se od Vlade ZHŽ-a tražilo da nabave radar!

crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rađanje, porođaj, bolnica, crna kronika, crna kronika, Posušje, pokušaj samoubojstva, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, drežnica, prometna nesreća, Mostar, hitna pomoć, vrućina, crna kronika, crna kronika, hitna pomoć, Šibenik, crna kronika, crna kronika, crna kronika, rukometaš, smrt, smrt na terenu, pokušaj samoubojstva, Orašje, crna kronika, braća, Infarkt, italija, prometna nesreća, zadar, pogibija, Beograd, tragedija, crna kronika, Split, petarda, ozljeda, crna kronika, telefon, perverznjak, uhićenje, hitna pomoć, Split, tablete, maloljetnice, hitna pomoć, Mostar, rađanje, prometna nesreća, Mostar, Grabovica, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Stolac, radnik, pogibija, stojan vrlić, mrtvac, Ilići, navijač, Hrvatska, frankfurt, pogibija, beba, smrt, šok, temperatura, sanski most, dječak, pogibija, prometna nesreća, Polog, prometna nesreća, Banja luka, crna kronika, em
...Barbara Bakula iz Posušja, a njezin godinu dana mlađi brat teško je ozlijeđen. Stravična prometna nesreća dogodila se preksinoć oko 19.15 sati na sjevernoj posuškoj obilaznici u naselju Rastovača, dok su se nesretni sestra i brat igrali ispred roditeljske kuće.

Kobna vožnja

Na njih je u velikoj brzini nalatjelo vozilo seat altea u kojem su se nalazili 15-godišnjak i 18-godišnjak iz posuškog Čitluka. Policija ni jučer nije znala reći tko je od njih dvojice zapravo bio za upravljačem. Navodili su kako će se to tek utvrditi istragom, a očevici su odmah nagađali da je vozio učenik koji je prije nekoliko dana završio prvi razred srednje škole. Dvojica tinejdžera bez vozačkih dozvola su zbog ozljeda završila u bolnici. Županijski tužitelj Mladen Hrstić je napomenuo da je naložio obdukciju i niz vještačanja kako bi se utvrdile točne okolnosti.

Auto je u blažoj nizbrdici sletio sa široke ceste u blizini benzinske crpke i na nogostupu silovito udarilo u maloljetne brata i sestru koja je bila na biciklu. Ona je nakon kobnog udara ostala na poklopcu motora sve dok se vozilo, 20-ak metara dalje, nije zabilo u kamion parkiran u dvorištu obiteljske kuće Bakula, gdje se inače nalazi skladište pića. Tek tada je nesretna djevojčica odbačena u stranu.

Do dolaska šokiranih susjeda, koji su čuli zvuk stravičnog udarca i vrisku, majka je svoju djevojčicu već držala u naručju, a otac joj je davao umjetno disanje. Nažalost, maloj Barbari više nije bilo spasa. Krv joj je išla na usta i ubrzo je izdahnula. Iza nje su ostala još dva brata i dvije sestre, koji su neutješni, kao i njihovi roditelji - prepričavali su mještani užasne trenutke ove obiteljske tragedije. Pokop će se obaviti danas na posuškom groblju Martića križ.

Tražili radar

Inače, susjedi su jučer žestoko negodovali jer se već godinama priča o postavljanju stacionarnog policijskog radara na sjevernoj obilaznici, a ništa se ne čini. Upozoravali su kako se tu stalno događaju teške nesreće, ali do sada nije bilo sluha. Jedino je reagiralo Vijeće za prevenciju kriminala u Posušju, kao partner policije i lokalne zajednice, koje je još 2009. na održanoj izvanrednoj sjednici donijelo zaključak da se od Vlade ZHŽ zatraži nabava još jednog kućišta koji je trebao biti postavljen na ovoj obilaznici.

Ipak, sve je i ostalo na tome. - I tog predvečerja na blagdan sv. Ante u Posušju su ponovno krenule priče o neodgovornim mladim vozačima, brzini, te nevinoj djeci koja ginu pred kućama. I sve tako do novog zaborava i nove tragedije - zaključio je jedan stariji Posušak.

Večernji list