Posušje: Zapaljena garaža sa dokazima koju je čuvala policija

...mnoštvo autodijelova rastavljenih ukradenih vozila, a koje je za noći osiguravala lokalna policija. Naime, unatoč tome, netko je prije svanuća uspio ubaciti zapaljivu tekućinu u garažu i paležom uništiti dokaze. U susjednom selu Posušja, u mjestu Broćanac, u drugoj garaži, koju je Bašić iznajmio za mjesečnu naknadu od 1000 maraka, zatečena su dva vozila, mercedes i passat nedavno ukradeni u Mostaru.

U Širokom Brijegu je pak, točnije u šumi u mjestu Gornji Crnač, otkriven golf4 sive boje, koji je u noći na petak također ukraden u Mostaru. Zanimljivo je da je to u posljednjih godinu i pol dana drugi put da se isti golf ukrade i odmah sutra pronađe. U oba navrata, (ne)sretni vlasnik Željko Čolak iz Mostara ostao je zatečen.

- U zadnjem slučaju su mi obili garažu u obiteljskoj kući u naselju Đikovina i odvezli vozilo. Sutradan su mi iz policije samo javili da su ga našli kod Širokog. U prvom slučaju, dvije večeri prije Nove godine 2011., to isto vozilo su ukrali s parkinga u gradu, a policija me već ujutro zvala da su ga našli u vinogradu u mjestu Željuše- kaže Čolak, napominjući da ga nijednom nitko nije zvao za mogući otkup ukradenog plijena, a i vozilo je casko osigurano. Da automafija još nije razbijena svjedoče i jučerašnji slučajevi, gdje je za noći na području Mostara pokušana krađa čak pet vozila, četiri passata i jedan golf. Pukim čudom, ni jedan nije nestao.

Večernji list