Posušje: Vlasnik noćnog kluba SMS-om dobio ucjenu od 15.000 eura

Ovoga puta nije bilo evakuacije gostiju, a ubrzo se ispostavilo da je riječ samo o jednoj u nizu lažnih dojava o podmetnutoj eksplozivnoj napravi kod jedne od posuških diskoteka. Još početkom mjeseca upravo je kod ovog noćnog kluba pronađen odbačeni dinamit bez upaljača, prenosi rasno.net

Iako  nitko iz MUP-a nije htio potvrditi ili demantirati, doznajemo i da je u posljednjem slučaju vlasnik Elephant bara dobio i SMS poruke, nakon čega bi se mobitel pošiljatelja gasio, a u kojima se traži da se na ovaj objekt postavi hrvatska zastava i ucjena od 15.000 eura. Naime, u prethodnim slučajevima tražen je manji iznos, navodno 10.000 eura. Ucjena bi navodno ovisila o tome koliko košta pojedini nastup srpskih pjevača.

Kako je ranije pisano, i to prema navodima Tomislava Barića zvanog Guslar iz Gruda, ovo ‘ miniranje' folk pjevača preuzeo je famozni Hrvatski revolucionarni pokret, koji se ograđuje od bilo kakvih podmetanja eksplozivnih naprava i ucjena. Guslar iz Gruda je odmah nakon toga priveden i osumnjičen za jedan slučaj lažnog dojavljivanja o podmetnutoj bombi za vrijeme nastupa Dragane Mirković u Rock klubu. Iako je tada ‘bacio prašinu policiji u oči', njemu se nisu mogla dokazati ostala kaznena djela izazivanja opće opasnosti.

- Ovaj pokret ima 2500 članova. Mi nikoga ne mrzimo i nećemo nikoga životno ugroziti. Nikada nećemo podmetnuti bombu ili napraviti bilo što zlo. Mi samo volimo svoju domovinu i protivimo se gostovanju srpskih pjevača, pogotovo u vrijeme naših ‘svetih' dana. To sam rekao policiji - kazao nam je Guslar, koji je, navodno, nakon nedavnog puštanja na slobodu napustio BiH.