Posušje: Ubio se noćni čuvar građevinske tvrtke

Nesretnog 59-godišnjaka, inače povremenog noćnog čuvara ovog poduzeća, jučer ujutro su zatekle kolege, točnije njegov susjed pri dolasku na posao.Zatekao ga je u sjedećem položaju u maloj prostoriji, a pokraj njega se nalazila automatska puška iz koje je, prema svemu sudeći, ispalio kobni hitac u glavu, piše pogled.ba.

Nije ostavio oproštajnu poruku pa se počelo nagađati o uzrocima ove osobne tragedije, a tom se prilikom spominjala i dijagnosticirana mu neizlječiva bolest, kao i nesretan slučaj prilikom pada na ledu.

Međutim, naši sugovornici kažu kako to nije istina.- Niti je imao tešku bolest raka niti je nespretno pao. Najvjerojatnije nikada nećemo doznati što ga je nagnalo na ovaj očajni čin. Radilo se o iznimno veselom i dobrom starijem mladiću. Nije zasnivao svoju obitelj i volio je društvo, a ni dan ranije ništa nije ukazivalo na nesreću. Nije bio ni depresivan pa da bi nešto sumnjiva uočili- ističu Bagini poznanici, koji su nam još u nevjerici govorili.

Uz pomoć policije, očevid je obavila dežurna županijska tužiteljica, koja je naložila niz vještačenja. Kako je najavljeno, pokop 59-godišnjeg Mate Bage bit će obavljen danas na mjesnom groblju Ričine.

- Ovo je već druga tragedija u posljednje tri godine. U prvom slučaju je naš kolega Ljubomir Galić iz mjesta Vira poginuo padom s objekta u središtu grada, a iza njega je ostalo devetero djece. Nesretni Ljubomir radio je kao građevinar- prisjetili su se radnici tvrtke Mrvelj.