Posušje: Troje uhićenih zbog heriona tužiteljstvo pustilo na slobodu

Troje spomenutih je uhićeno u policijskoj akciji "Šok" s ciljem sprječavanja proizvodnje, prodaje i stavljanja u promet opojnih droga. Nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Posušje svih troje je pušteno braniti se sa slobode, a protiv njih će u redovitom postupku biti podneseno izvješće prema Županijskom tužiteljstvu. Podsjećamo, u ponedjeljak u kasnim popodnevnim satima u mjestu Rakitno, općina Posušje, policijski službenici PU Posušje zaustavili su terensko vozilo marke Mitsubishi Pajero kojim je upravljao 52-godišnji Petar Bošnjak, a kao suvozačica u vozilu je bila 26-godišnja Amela Dedić. Nakon njihovog privođenja i lišavanja slobode, zbog osnova sumnji da se radi o organiziranoj skupini, u večernjim satima lišen je slobode i 24-godišnji Mario Bošnjak.

Policijski službenici su kod spomenutih pronašli veću količinu praha žute boje upakiranog u PVC foliju četvrtastog oblika koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin. Neslužbeno smo doznali da je u pitanju oko 250 grama droge.

Nakon izvršenih mjera i radnji od policijskih službenika kojima je dao ovlast dežurni županijski tužitelj, ishođen je nalog kod nadležnog suda za pretres obiteljskih kuća i pratećih objekata i vozila koja isti koriste. Pretres je izvršen na dvije lokacije u mjestu Osoje, općina Posušje. Nakon izvršenog pretresa privremeno su izuzeta tri motocikla, dva automobila i još neki predmeti za koje postoji osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

Dnevni list