Posušje: Prijavljena dvojica nasilnika, kod jednog pronađeno streljivo

Naime, prekjučer u 14:00 sati u PU Posušje obratio je se 51-godišnji građanin i prijavio da su M. B. (34) iz Posušja i R. G. (40) iz Lipovica, općina Posušje, na njegovu štetu počinili kazneno djelo.

51-godišnji građanin prijavio da su mu taj dan, dok se motornim vozilom marke BMW kretao Vukovarskom ulicom (južnom obilaznicom), M. B. (34) i R. G. (40) s motornim vozilima blokirali put, nakon čega su mu uputili ozbiljne prijetnje, grubo ga vrijeđali te ga je R. G. (40) udario u vozilu, sve zbog nerašćišćenih poslovnih odnosa, nakon čega su M. B. (34) i R. G. (40) sjeli u vozila i udaljili se u nepoznatom smjeru.

Postupajući po prijavi isti dan oko 15:30 sati policijski službenici pronašli su i lišili slobode M. B. (34) i R. G. (40).

"O navodima iz prijave izvijestili smo dežurnog županijskog tužitelja uz čiju suglasnost smo od suca za prehodni postupak Općinskog suda u Širokom Brijegu zatražili nalog za pretragu obiteljskih kuća, pratećih objekata i motornih vozila koje koriste M. B. (34) i R. G. (40).

Izvršenom pretragom obiteljske kuće R. G. (40) pronađeno je i privremeno oduzeta veća količina streljiva a nad M. B. (34) i R. G. (40) izvršena je kriminalistička obrada", priopćuje MUP Županije Zapadnohercegovačke.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su M. B. (34) i R. G. (40) počinili kaznena djela Ugrožavanje sigurnosti i Nasilničko ponašanje, te da je, uz to, R. G. (40) počinio i kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili ekplozivnih tvari.

Jučer poslijepodne policijski službenici PU Posušje, uz izviješće o počinjenim kaznenim djelima, predali su M. B. (34) i R. G. (40) Županijskom tužiteljstvu, priopćuje MUP Županije Zapadnohercegovačke.