Posušje: Alkoholizirani mladići oštetili tobogan u gradskom parku

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici izišli su na lice mjesta gdje su, u Ulici fra Grge Martića, zatekli motorno vozilo marke Opel Vectra, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao P. G. (19) iz Posušja i u kome se kao suvozač nalazio stariji maloljetnik, sa šireg područja općine Posušje, dok se u prtljažniku vozila nalazio tobogan.
P. G. (19) i stariji maloljetnik lišeni su slobode, a slobode su lišeni i M. B. (20) i A. B. (20), oba iz Posušja, koji su zatečeni na Trgu hrvatskih branitelja, dio kojeg je i gradski park.

Sve navedene osobe privedene su u službene prostorije gdje su alkotestirani - kod P. G. (19) izmjereno je 1,83 ‰ alkohola u dahu, kod starijeg maloljetnika izmjereno je 1,39 ‰ alkohola u dahu, kod M. B. (20) izmjereno je 1,34 ‰ alkohola u dahu a kod A. B. (20) izmjereno je 0,72 ‰ alkohola u dahu.
Punoljetnim osobama izrečena je mjera zadržavanja a stariji maloljetnik pušten je na slobodu u nazočnosti roditelja, kojeg smo prethodno pozvali u Policijsku postaju.
Istražitelji PU Posušje danas će izvršiti kriminalističku obradu nad P. G. (19), M. B. (20), A. B. (20) te nad starijim maloljetnikom u nazočnosti njegovog roditelja, a po završetku obrade PU Posušje protiv istih će Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293. st. 1. KZ-a FBiH.