Pola godine zatvora za krađu u Ljubuškom

Zatvor
...u trajanju od šest mjeseci zbog kaznenog djela Teške krađe. Osuđeni je u najprije zanijekao krivnju za kazneno djelo koje mu je stavljeno na teret, da bi u postupku glavne rasprave priznao krivnju za navedeno djelo.

Marinčić se u ožujku 2011. godine vozilom marke BMW dovezao u blizinu caffe bara ''ALL IN'' vl. Dragana Medića u Ljubuškom, a sve u dogovoru s dvojicom suučesnika J. M. iz Radišića, općina Ljubuški i B.Š. iz Vilić Polja, općina Uskoplje - Gornji Vakuf.

M.M.je ušao su u prostorije spomenutog bara kroz poluotvoren prozor wc-a koji su prigodnim sredstvima i fizičkom snagom otvorili, te kroz prozor prostora u kojem su se nalazili aparati za igre na sreću omogućio ulaz u prostorije B.Š. , dok je J. M. u vozilu ''čuvao stražu'' i uz dogovor da će ga dvojac zvati kada završe s otuđenjem stvari iz navedenog objekta. Unutar objekta isti su zavrnuli nadzorne kamere da ih ne snimaju te sa zida skinuli televizor ''Plazmu'' a iz šanka ''Play Station 3'' nakon čega su se uputili u prostorije kladionice ''Millenium'' koja se nalazi u sklopu navedenog bara, te iz iste uzimaju tri televizora ''Plazma''. Sve stvari koje su uzeli,a čija vrijednost ukupno iznosi 3.000,00 KM, navedeni su utovarili u vozilo ''BMW'' te odveli u neutvrđenom smjeru.

U odnosu na optuženog J.M. u tijeku je kazneni postupak obzirom da negira krivnju, a u odnosu na optuženog B. Š. za istim je raspisana potjernica, a postupak će se nastaviti po lišenju slobode istoga.

Općinski sud u Ljubuškom