Otkriveni napadači na čuvara ljubuške Gimnazije?

obitelj, nasilje, policija, smrt starice, Ljubuški, auto otpad, uhićenja, Posušje, krađe, policija, Ljubuški, promet, policija, Ljubuški, policija, marihuana, Livno, prometna nesreća, pogibija, Mostar, prometnica, blokada, policija, vatrogasci, Grabovica, provala, krađa, Mostar, pljačka, kladionica, dobrinja, eksplozija, Sarajevo, Ljubuški, napad, sjekira, prnjavor, samoubojstvo, Ljubuški, pljačka, crkva, Tomislavgrad, krađa, policija, Ljubuški, tučnjava, policija, HBŽ, mrtvac, požar, Tomislavgrad, smrt, Kupres, smrt, meso, studentski centar, stakla, razbijanje, prometna nesreća, Mostar, pogibija, policija, seksualni manijak, Rodoč, Posušje, krađa, Gabela, prometna nesreća, Ljubuški, pljačka, teška prometna nesreća, Metković, policajac, Brčko, samoubojstvo, eksplozija bombe, Grude, pucnjava, bingo, pljačka, banovići, prometna nesreća, nova bila, Hanka Paldum, prometna nesreća, ivan pinjušić, Rodoč, seksualni manijak, samoubojstvo, ranato mustedan, policajac, udes, Mostar, Mo
Prilikom napada, čuvar Gimnazije Nikola Hrstić je u samoobrani izvukao pištolj i ranio jednog od napadača za kojega će se kasnije ispostaviti da je riječ o tridesetdvogodišnjem Draganu Miloševiću iz Čapljine, otprije poznatom po vršenju kaznenih djela.

Milošević je ranjen hicem u glavu i nalazi se u SKB u Mostaru pod nadzorom policije. Drugi napadač za kojega policija ima operativna saznanja o kome se radi do jučer u popodnevnim satima nije bio uhićen, piše danas Dnevni list.

Podsjećamo u petak večer u 19:35 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu o razbojništvu, počinjenom nad čuvarem u Gimnaziji, koja se nalazi u Ulici sestre Silvije Antić u Ljubuškom.
Prema navodima iz prijave dvije nepoznate osobe napale su 55-godišnjeg čuvara, nanijevši mu tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja.
Nadalje, prema navodima iz prijave došlo je do upotrebe vatrenog oružja, pri čemu je jedan počinitelj zadobio tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja, a po dovršenju kaznenog djela nepoznati počinitelji uspjeli su pobjeći u nepoznatom smjeru, s točno neutvrđenom svotom novca kojeg su oduzeli od 55-godišnjeg čuvara.

Ozlijeđenom 55-godišnjem čuvaru hitna medicinska pomoć ukazana je u Domu zdravlja Ljubuški, nakon čega je prevezen u SKB Mostar na daljnje pretrage.

U petak večer u 20:15 h policija je zaprimila prijavu da je u Dom zdravlja u Čapljini dovezen D. M. (32) iz Čapljine, s ranom od vatrenog oružja, a riječ je o osobi koju se povezuje s izvršenjem opisanog kaznenog djela.

D. M. (32) prevezen je u SKB Mostar gdje je hospitaliziran, i gdje se nalazi pod nadzorom policije.

Za Nikolu Hrstića građani Ljubuškog nemaju loših riječi. Slažu se kako čovjek samo radi svoj posao, u ovome slučaju kao čuvar ljubuške Gimnazije, a usputno se bavi mijenjanjem novca što su osumnjičeni dobro znali i njihov jedini cilj bio je da mu ukradu novac koji je nosio sa sobom.
Što se tiče Dragana Miloševića, riječ je o osobi koja je poznata policiji na području cijele zemlje. Nekoliko je godina proveo po zatvorima zbog pljački banaka na području Mostara i Čitluka. U Sarajevu mu se sudilo zbog pljačke Vakufske banke iz travnja 2008., ali je na kraju oslobođen optužbe zbog nedostatka dokaza. Trenutačno mu se sudi u Bihaću zbog pljačke zlatare Merdanović u Sanskom Mostu, piše Dnevni list.