Otac ubijenog Stojkića: Istraga je urađena traljavo i površno, osumnjičeni su se unaprijed dogovorili

Viktor Stojkić kaže kako je u istrazi urađeno sve traljavo i površno. Pita se zašto u istrazi nije uzeta odjeća od Emilijana, niti od pet osoba osumnjičenih za premlaćivanje.

"Kao otac ubijenog Emilijana tvrdim da je sve urađeno traljavo i površno. U istrazi nisu uzeli odjeću s Emilijana, niti od osumnjičenih. DNK nalaz također nije urađen kod svih osumnjičenih", tvrdi Viktor Stojkić, otac preminulog Emilijana.
Dodaje da je samo nepružanje pomoći ozlijeđenoj osobi kazneno djelo.

"Kazneno djelo je kada ozlijeđenoj osobi niste pružili adekvatnu pomoć. Ovi osumnjičeni su brzo napustili mjesto događaja, a sve su se prethodno dogovorili što i kako kazati. Objekt u kojem su bili brzo su zatvorili, a tijelo Emilijana pomjerili, sve s ciljem da sebe zaštite od kaznenog progona", kaže Viktor. Dodao je da su te osobe počinile kazneno djelo ubojstva na drzak način što dokazuje nagnječenje mozga kod Emilijana, pomicanje mozga s mjesta ležišta i polomljena vilica.

"Za sve što kažem postoje i svjedoci koji će sve potvrditi. Kako mogu u istrazi tvrditi da se dogodila tučnjava? Petero ljudi udara jednog čovjeka i ubijaju ga, a da pri tome, nitko od njih nema ni ogrebotinu na tijelu", kaže Stojkić.
Obitelji su se obraćali i neki od osumnjičenih, ali i svjedoci. Tako je jedan od svjedoka majci preminulog Emilijana rekao da je te noći vidio osobu koja je Emilijana udarila bocom u glavu kada je izlazio iz toaleta. Ta osoba, pak, tvrdi da je i ona bila u toaletu kada se to dogodilo. I dalje je sve na Županijskom tužiteljstvu koje rukovodi istragom i koje treba otkriti tko je i na koji način nanio teške tjelesne ozljede Emilijanu Stojkiću koji je nekoliko dana kasnije od istih ozljeda i preminuo.
Dnevni list podsjeća, Emilijano Stojkić (44), koji je u noći 4./5. rujna pretučen ispred ugostiteljskog objekta "Neretvanski gusar" u Dubrovačkoj ulici u Mostaru, preminuo je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

Stojkić je preminuo u nedjelju, 16. rujna ove godine u 23.30 sati na Odjelu za anesteziju i reanimaciju SKB-a Mostar. Kao što smo javnost već izvijestili, Stojkić je imao teške ozljede glave. Nakon što je primljen u bolnicu, utvrđene su mu teške traumatske ozlijede mozga, a nakon liječničkog tretmana nalazio se u stanju duboke kome. MUP Hercegovačko-neretvanske županije je par dana nakon napada na Stojkića Tužiteljstvu prijavio pet osoba zbog kaznenog djela sudjelovanja u tučnjavi.
S obzirom da je u međuvremenu nastupila smrt ozlijeđene osobe, teža je posljedica kaznenog djela, a vjerojatno i kvalifikacija. Prijavljeni su Aleksandra Tadić, Mirela Kovač, Tea Dizdarević, Božo Putica i Goran Razgaja. Svi se nalaze na slobodi.
Policija je o napadu obaviještena u noći s 4./5. rujna u 1.30 sati kada je mjesto događaja osigurano, a očevid obavljen u jutarnjim satima. Radeći na rasvjetljavanju napada, istražitelji su pozvali sedam osoba na saslušanje. Za dvije je utvrđeno da nemaju nikakve veze s napadom, dok za pet osoba postoji sumnja da su sudjelovale u premlaćivanju Stojkića koje su na kraju i prijavljene Tužiteljstvu. O motivima se ništa službeno nije govorilo.