ORUŽANE PLJAČKE U HERCEGOVINI: Ranjen vlasnik benzinske postaje

benzinska crpka, crpka, pljačka
..."Delta-Oil" ranili vlasnika benzinske Tahira Balića, a iste su noći opljačkali i benzinsku postaju "BC Oil" u Međugorju.

Pljačkaški pohod razbojnici su započeli u subotu oko 23.45 sati kada su maskirani došli na pumpu "Delta Oil". Bili su naoružani puškom i pištoljem iz kojeg su Baliću pucali u noge tražeći novac. Balić je ranjen u obje noge, ali na svu sreću nije životno ugrožen.

U trenutku pljačke na benzinskoj postaji su osim njega bila još dva radnika koji nisu ozlijeđeni. Razbojnici su tijekom pljačke ukrali oko 500 maraka. Međutim, tu se nisu zaustavili. U trenutku razbojstva na benzinskoj postaji se nalazila Jasmina Kavazović koja je točila gorivo u vozilo. Prijeteći oružjem, razbojnici su sjeli u njezino vozilo Hyundai Tucson i pobjegli u pravcu Mostara. Balić je prevezen u bolnicu "dr. Safet Mujić" u Mostaru gdje mu je pružena pomoć i zadržan je na liječenju. U toj zdravstvenoj ustanovi doznali smo kako nije životno ugrožen. Dva sata kasnije, oko 01.40 sati, razbojnici su počinili novo kazneno djelo. Ovaj put su se zaustavili na benzinskoj postaji "BC Oil" u Međugorju. Ponovno su koristili vatreno oružje pucajući u zid u objektu. Radnici benzinske postaje su im u strahu za život predali novac, a razbojnici su se udaljili s otetim vozilom Jasmine Kavazović. Automobil je jučer ujutro oko 8.45 sati pronađen napušten u mjestu Maloševići, južno od Mostara. Pripadnici krim policije izvršili su očevid na benzinskim postajama, a vozilo je prevezeno u krug Policijske uprave Mostar radi vještačenja i izuzimanja tragova. Razbojnicima do jučer u poslijepodnevnim satima nije bilo traga.

Kćerka ranjenog vlasnika benzinske postaje "Delta Oil", rekla je novinarima kako su njen otac i Jasmina Kavazović doživjeli veliki šok.

- Sve se odigralo veoma brzo, a u trenutku pljačke otac i radnici su bili u uredu benzinske, a Jasmina je s vozilom bila ispred. Razbojnici su iznenada upali kod njih i čim je otac izašao pucali su. Srećom nisu pucali iz puške. Ne znamo još odakle su stigli pljačkaši, kazala je Balićeva kćerka. Policija će pregledati i snimke video nadzora s benzinskih postaja ne bi li se identificirali razbojnici. O detaljima u policiji nisu mogli govoriti Inače, na području Hercegovine u posljednje su vrijeme česta oružana razbojstva, a pljačkaši se ne ustručavaju koristiti vatreno oružje kako bi se domogli novca.