Nogometaši Veleža: Pretučeni smo jer smo Srbi

Nogometaši Veleža: Pretučeni smo jer smo Srbi

...Voditelj Turističke zajednice Mostara Mensud Duraković i njegovog sin Ali Hamza, potvrdilo je više svjedoka.

Mensud i Ali Hamza Duraković su u noći u subotu, 14. travnja, nepozvani upali na privatnu zabavu u mostarski kafić'' Piramida'', te na nacionalnoj osnovi počeli vrijeđati i udarati dvojicu nogometaša'' Veleža'', piše mostarski'' Dnevni list''.

Lakičević je brutalno izudaran, dok je Knežević pogođen staklenom bocom u glavu i zadobio je nekoliko šavova.

Mostar: Tučnjava nogometaša Veleža sa bivšim uposlenikom tog kluba


Brojni očevici pričaju da je Duraković, nekadašnji direktor i trener'' Veleža'', vrijeđao Kneževića nazivajući ga četnikom, a navodno je bio ogorčen što u'' Veležu'' igraju'' momci sa strane, a ne domaći dečki'', te zbog činjenice da njegov sin više ne igra u'' Veležu''.

Pretučeni Knežević rekao je da ovakav napad još nije doživio
.

'' Menso i njegov sin upali su na našu zabavu. Pustili smo ih da uđu kao ljudi. Nakon nekog vremena Menso me počeo vrijeđati na nacionalnoj osnovi. Vikao je: `Četnik! Ratko Mladić! `Ja se na to tada nisam obazirao'', izjavio je Knežević.

Nešto kasnije, naveo je Knežević, Ali Hamza je ničim izazvan sleđa udario Lakićevića.

'' Nekoliko momaka i ja odmah smo skočili. Ja sam tada dobio bocu u glavu'', opisao je Knežević, tvrdeći da je Duraković kasnije razbacivao stolice po kafiću.

Slično je incident opisao i Slobodan Lakičević. '' Mi smo u kafiću `Piramida` s društvom slavili blagdan. U neka doba su došli Duraković i njegov sin. Menso se tada sa mnom normalno pozdravio. Nekih sat vremena kasnije Menso je počeo Kneževića provocirati na nacionalnoj osnovi. Tada sam i ja odjednom dobio udarac s leđa od Mensinog sina'', rekao je Lakičević.

U policiji su potvrdili da su morali intervenirati zbog tuče i da su napadnuta dva'' Veležova'' nogometaša.

'' Počinitelj je otkriven i njemu je uručena prekršajna prijava'', rekli su u policiji.

Iz Upravnog odbora'' Veleža'' priopćilii su da će poduzeti sve mjere da u skladu sa zakonom zaštite svoje igrače.

'' Nadamo se da će nadležna tijela poduzeti sve potrebne mjere da bi sportaši ovog grada bili zaštićeni i odgovorni sankcionirani. Ovakvi i slični incidenti ne mogu narušiti atmosferu i harmoniju u klubu, a posebno odnose s istinskim navijačima `Veleža`'', navedeno je u priopćenju Upravnog odbora kluba.