Neum: Tijelo mrtvog dubrovčanina poslano na obdukciju

Ljubuški, policija, krađa, marihuana, Konzum, pljačka, pucnjava, samoubojstvo, vješanje, Vitez, Neum, samoubojstvo, obdukcija, zenica, pucnjava, pogibija, radišići, MUP ZHŽ, seks, smrt, leš u raspadajućem stanju, policija, identifikacija, obdukcija, dječak, mrtav, Vrbovac, policijska ophodnja, vojarna u Oštarijama, eksplozija, informacije policije, Optužen, optužnica, kamenom u glavu, ubojstvo, Incident, Četvero ozlijeđenih, Sarajevo, Širokača, eksplozija, samoubojstvo, kamatari, majka i sin, u Tuheljskim Toplicama, Albanka, ubojstvo, Lecco na jezeru Como, Zločin, Ljubuški, Vitina, kiosk, Mostar, prometna nesreća, tijela muškarca i žene, Utvrđuju se okolnosti, policija, kriminalistička istraga, Zvornik, ubojstvo, prometna nesreća, Međugorje, pogibija, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Jozo Kafadar, crna kronika, požar, crna kronika, Mostar, prometna nezgoda, motor, crna kronika, ubojstvo, Donji Miholjac, PU Osječko-baranjske županije, crna kroni
...jučer još nije mogao sa sigurnošću govoriti o uzroku smrti, jer su se još čekali rezultati obdukcije nad tijelom stradalog.

Pištolj zahrđao

Za jučer popodne zakazana je obdukcija, ali ona nije bila završena do zaključenja ovog teksta.
"Ne mogu govoriti o uzrocima smrti", kratko je rekao tužitelj. Podsjetimo, Jurković se u ponedjeljak prijepodne nalazio u bilijarskoj dvorani motela "More" u Neumu te je, tvrde svjedoci, prisutnima pokazivao pištolj kada mu je oružje slučajno opalilo u rukama i ranilo ga u prsa.
"On je izvadio pištolj i pokazivao ga u dvorani. Navodno je rekao: ‘Nešto mi je pištolj zahrđao' i u tom trenutku došlo je do opaljenja oružja", rekao nam je izvor blizak istrazi, pozivajući se na prikupljene izjave očevidaca. Nesretni Jurković je ubrzo umro na putu do bolnice.

Presuda

Podsjetimo, Jurković je, prema pisanju hrvatskih medija, bjegunac od zakona otkako je zbog trgovine drogom osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora. On je krajem 2007. s bratom bio uhićen i zbog vođenja posla s prostitucijom u Duborvniku. Tomislava su tada istraživali zbog sumnje da je godinama vrbovao i dovodio djevojke iz susjednih država BiH i Crne Gore koje su se prostituirale po hotelskim sobama, jahtama te iznajmljenim stanovima po Dubrovniku. Novac zarađen od prostitucije, prema tadašnjim informacijama, trošio je za kupnju i preprodaju heroina i kokaina. Na kraju je pak osuđen samo zbog trgovine drogom, a tijekom čekanja poziva na odsluženje zatvorske kazne, napustio je Hrvatsku te za njim bila raspisana tjeralica. Kako pišu hrvatski mediji, Jurković je ovih dana trebao krenuti na odsluženje zatvorske kazne u Zenicu ili Mostar.

Dnevni list