Neum: Policajac smrtno stradao u eksploziji dok je lovio ribu na brodici

Nažalost, njihove slutnje su se uskoro i obistinile, nakon što je u moru, u blizini tunela poluotoka Pelješac, pronađeno beživotno plutajuće tijelo, unaokolo kojega se crvenila voda od krvi, prenosi večernji list.

Policajci su ostali šokirani ugledavši razneseno tijelo svoga 43-godišnjeg kolege Roberta Katića, koji je najvjerojatnije u kritičnom trenutku lovio ribu. Prema prvim neslužbenim rezultatima istrage, detonacija ga je odbacila s brodice kojom se otisnuo na pučinu, ali je još posve nejasno što je zapravo prethodilo tragediji.

- Pokrenuta je istraga koja bi trebala utvrditi što je izazvalo kobnu nesreću. Mi zapravo još ne možemo ništa konkretno reći pa čak ni o uzroku smrti, sve dok se ne obavi obdukcija i urade brojna vještačenja. Tek tada bi se moglo govoriti o nekim pojedinostima. Činjenica je da se čula eksplozija, kao i to da naš kolega Katić ima smrtonosne ozljede po čitavom tijelu, ali je trenutačno doista nezahvalno bilo što precizirati.

Prema svemu sudeći, Katić je bio sam na svojoj brodici te da se tom prilikom najvjerojatnije dogodio neki nesretan slučaj. Ne držimo da se radilo o nekom kaznenom djelu, odnosno sudjelovanju neke druge osobe - navode ožalošćeni neumski policajci, upućujući nas na Odjel za informiranje MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru. Više informacija nisu imali ni ostali Neumljani, koji se također nagađali o ovom nezapamćenom nemilom događaju. Istragu predvodi dežurna županijska tužiteljica Tanja Marčinko.