MUP ŽZH: Uoči utakmice Široki Brijeg-Čelik privedeno pet gostujućih navijača

...utakmice četvrtfinala Kupa BiH između NK Široki Brijeg i NK Čelik, u službene prostorije PU Široki Brijeg priveli pet navijača NK Čelik temeljem čl. 4. st. 1. alineje 1. navedenog Zakona (alkoholiziranost).

U službene prostorije privedeni su S. V. (20), A. J. (25), A. K. (25), H. V. (27) svi iz Zenice, te A. H. (25) iz Doboja. Tijekom vršenja službenih radnji H. V. (27) iz Zenice vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike u svezi s obavljanjem službe (verbalno i pokazivanjem srednjeg prsta), čime je počinio prekršaj iz čl. 12. st. 1. tč. a. Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke. Izvršenim alkotestiranjima kod navedenih navijača izmjerena je slijedeća koncentracija alkohola u dahu - kod S. V. (20) izmjereno je 1,14 ‰, kod A. J. (25) izmjereno je 1,5 ‰, kod A. K. (25) izmjereno je 1,43 ‰, kod H. V. (27) izmjereno je 1,3 ‰ a kod A. H. (25) izmjereno je 1,49 ‰.

Po završetku prekršajne obrade navedene osobe puštene su te su se, zajedno s ostalim navijačima FK Čelik, organizirano uputili prema Zenici, a PU Široki Brijeg istima će naknadno dostaviti prekršajne naloge. Za počinjeni prekršaj iz čl. 4. st. 1. alineje 1. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima u Županiji Zapadnohercegovačkoj svim navedenim osobama bit će izrečena novčana kazna u iznosu od 100,00 KM, a uz to, za počinjeni prekršaj iz čl. 12. st. 1. tč. a. Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke H. V. (27) iz Zenice bit će izrečena novčana kazna u iznosu od 700,00 KM. Bitno je napomenuti da su policijski službenici MUP-a ŽZH dočekali autobus s navijačima NK Čelika prilikom ulaska na područje Županije Zapadnohercegovačke, te ga dopratili do stadiona u Širokom Brijegu na kome se održavala utakmica. Po završetku utakmice policijski službenici MUP-a ŽZH ispratili su autobus s navijačima do granice s Hercegovačko-neretvanskom Županijom, a za to vrijeme nije se dogodio nijedan incident, stoji u priopćenju Ureda za informiranje MUP-a ŽZH-a.