MUP ŽZH: U prometnoj nesreći poginuo 11-godišnjak iz Sovića

Policijski auto
...u kojoj je smrtno stradao 11-godišnji dječak i u kojoj su još dvije osobe zadobile tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja, dok je na dvama vozilima nastala velika materijalna šteta.

Očevid su izvršili dežurni županijski tužitelj i policijski službenici PU Grude. Izvršenim očevidom utvrđeno je da se magistralnom cestom M6 iz smjera Gorice u smjeru Gruda kretalo motorno vozilo marke Nissan tip Patrol, kojim je upravljala S. P. (51) iz Gruda, dok se iz suprotnog smjera kretalo motorno vozilo marke DaimlerChraisler tip A-170, kojim je upravljao M. R. (21) iz Gruda, a u kome se kao suvozač nalazio 11-godišnji dječak iz Sovića.

U navedeno vrijeme, iz zasad neutvrđenih razloga, ostvaren je sraz između dvaju vozila pri čemu je 11-godišnji dječak zadobio po život opasne ozljede od kojih je ubrzo podlegao, dok su vozačica Nissana i vozač DaimlerChraislera zadobili tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja te su vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Grude prevezenu u SKB Mostar gdje su hospitalizirani. Odluku o daljnjim istražnim radnjama donijet će postupajući županijski tužitelj, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.