MUP ZHŽ: Kamion i kompresor je otuđio V.B. iz Posušja

Podsjećamo, 8. rujna smo izvijestili javnost da su policijski službenici MUP-a Županije Zapadnohercegovačke i PU Posušje taj dan oko 10:15 h, u naselju Carski Gaj u Posušju, pronašli kamion marke Daimler Benz tip 2435, koji potječe iz teške krađe počinjene noću sa 6./7. rujna, na gradilištu u blizini HE Rama.
Navedeni kamion vlasništvo je tvrtke HP Investing Mostar, a nakon izvršenog očevida isti je, po nalogu tužitelja, vraćen vlasniku.

Policijski službenici više ustrojbenih jedinica MUP-a Županije Zapadnohercegovačke nastavili su provoditi izvide u cilju rasvjetljavanja počinjenog kaznenog djela te je jučer, na makadamskom putu u mjestu Smokvice, općina Grude, pronađen kompresor marke HOCH Baumaschinen XAS60, koji je otuđen zajedno s kamionom.
Na mjestu pronalaska kompresora policijski službenici PU Grude izvršili su očevid nakon čega je, po nalogu tužitelja, kompresor vraćen vlasniku.
Istodobno, policijski službenici došli su do saznanja da je mogući počinitelj kaznenog djela teške krađe V. B. (51), s prebivalištem u Posušju.
O svemu navedenom izvijestili smo PU Konjic, na čijem području je izvršena teška krađa.

Policijski službenici PU Posušje i PU Konjic jučer su u službenim prostorijama PU Posušje uzeli iskaz od V. B. (51) u svojstvu osumnjičenika te iskaze od više osoba u svojstvu svjedoka, a temeljem uzetih iskaza te temelje poduzetih drugih izvida utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je V. B. (51) počinio opisano kazneno djelo.
PU Konjic, kao mjesno nadležna Policijska uprava, podnijet će nadležnom Tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv V. B. (51) iz Posušja, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe iz čl. 287. KZ-a FBiH.

posušje-online.info