MUP HNŽ: Detalji ubojstva i paljevne u objektu Slavonije Di

slavonija di, požar slavonija di, ubojstvo, slavonija di, Mostar
Načelnik općeg kriminaliteta u sektoru kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a Dražanko Miletić je govoreći o dešavanjima u posljednja dva dana u naselju Rudnik gdje je smještena Slavonija DI kazao kako su dvojica rođaka I.A (1992.) i S.N (1992.) inače pripadnici romske populacije koji se bave sakupljanjem sekundarnog otpada u nedjelju ušli u objekt Slavonije DI koji je inače pod stalnom zaštitom, misleći kako u objektu nema nikoga i kako je stražar otišao.

-Oni su se plašili ući u objekt...nisu u jednom trenutku vidjeli stražara i ušli su, ali kada su ušli unutra ih je dočekao V.T (1958) koji im je rekao da stanu i opalio u zrak. S.N je uspio pobjeći kroz razbijeno staklo, a I.A nije uspio izići. Njemu je prišao V.T i sa njim se počeo naguravati i udarati ga rukohvatom pištolja. S.N je pokušao izvući rođaka i gledao je sve kao i kada je S.N ispalio metak, a I.A je pao i nije se više dizao. To je vidio svjedok koji je pobjegao jer je i prema njemu bio uperen pištolj, kazao je Miletić.

-Stražar je vidjevši šta je uradio podmetnuo požar u objektu kako bi prikrio tragove, kazao je Miletić.

Miletić je kazao kako je u nedjelju izbio požar i kako u tom trenutku nije postojala sumnja na ubojstvo jer se nije moglo ni prići objektu zbog požara. Odmah nakon što je požar ugašen djelatnici PU Mostar su počeli sa vršenjem očevida i odmah su na ulazu u zgradu uočili ugljenisano muško tijelo, te su obavijestili Sektor kriminalističke policije.

-Odmah su se počele poduzimati i ostale mjere i radnje...odmah smo imali pretpostavku sumnje koja nas j mogla voditi u više verzija vezano za to kazneno djelo. Međutim operatiivnim radom smo došli do saznanja da je osoba stradala nasilnom smrću, što nas je vodilo i tome da je neko paljenjem želio prikriti kazneno djelo, rekao je Miletić. Nastavlja kako je nakon provedenih mjera policija došla i do počinitelja koji je sam došao u MUP a nakon toga i lišen slobode.

Dnevni list