Mostarski policajac ubojica: "Što vas boli k…c, uradio sam to i za to ću odgovarati."

...uprave policije, Enes Muslić, obratio policajcima koji su ga saslušavali u PU Mostar Centar nepunih sat vremena nakon što je sa četiri hica ubio Amelu Sabljić, 25-godišnju djevojku ispred mostarskog hotela 'Ero' krajem prošlog mjeseca otkrio je za Dnevni list jedan od policajaca. Taj Muslićev odgovor uslijedio je nakon što ga je nadležni inspektor u PU Mostar povišenim tonom i s dozom ogorčenja upitao zašto je ubio djevojku prije nego se odlučio braniti šutnjom u prisutnosti odvjetnice koja mu je dodijeljena po službenoj dužnosti.

Šokantan prizor

Ničim nije odavao uznemirenost ili kajanje zbog toga što je učinio. Ponašao se hladnokrvno i potpuno smireno. Čak nas je upitao da mu damo cigaretu i napravimo kavu, ispričao je policajac koji je bio prisutan u službenim prostorijama kada je Muslić ispitivan u PU Mostar Centar. Od drugog policajca iz PU Mostar koji je nedugo nakon brutalnog ubojstva izašao na poprište tragedije, saznali smo neke detalje o kojima se već pisalo i govorilo u medijima, ali i neke bove koji do sada nisu spominjani.

-Te noći sam bio na dežurstvu i negdje oko dvadesetak minuta iza ponoći zaprimili smo dojavu građanina o pucnjavi koji nam je rekao kako mu se čini da je pucnjava imala smrtni epilog. Sa svojim kolegama uputio sam se na mjesto događaja gdje smo zatekli šokantan prizor, ispričao je policajac PU Mostar. Prema njegovim riječima, to je bio jeziv prizor kakav se može vidjeti u mračnim i kriminalističkim filmovima.

- Djevojka je bila mrtva, a njega smo pronašli kako leži pored nje. Pokušao je odglumiti da je u stanju šoka, ponovio je policajac već poznatu informaciju koja se pojavila u javnosti dan poslije tragičnog događaja.
Bila ljubazna i draga djevojka

-Nekoliko dana poslije tog očevida i privođenja ubojice nisam mogao zaspati. Ispred očiju mi nikako nije odlazio lik te djevojke koju Esma poznavao. Bila je mirna, povučena i vrlo ljubazna. Često sam s kolegama odsjedao u kafiću u kojem je radila. Lijepo bi se s nama pozdravila i razgovarali bismo, šalili se i mogu vam reći da sam bio jako potresen i šokiran kad sam vidio kako je završila. Nije mi bio prvi put da izlazim na očevide u kojima su ljudi smrtno stradali, ali taj put mi je bilo najteže jer sam poznavao tu ljubaznu djevojku koja je, nažalost, tako surovo i kukavički, brutalno ubijena, ispričao je policajac. Zanimalo nas je li poznavao i ubojicu Enesa Muslića i je li se po njegovu izgledu moglo naslutiti da smjera počiniti tako monstruozno ubojstvo.

Suđenje će otkriti motive

Poznavao sam ga tek onako iz viđenja. Samo bismo se pozdravili i to je bilo sve. Nije ničim pokazivao nikakve agresivne znakove niti se po nečemu moglo zaključiti da smjera učiniti ubojstvo, kazao je naš sugovornik.
Javnost u Mostaru, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini s nestrpljenjem očekuje početak suđenja Enesu Musliću. Sudac za prethodno saslušanje Županijskog suda u Mostaru Hamo Kebo ubojici je odredio jednomjesečni pritvor. U međuvremenu se očekuje da Tužiteljstvo pripremi i objavi optužnicu protiv Muslića. Nedvojbeno je kako će još detalja o razlozima i motivima ubojstva koje je izvršio bivši policijski inspektor Federalne uprave policije izići na površinu za vrijeme trajanja sudskog procesa protiv njega, izuzev ako se u Sudu ne odluči braniti šutnjom.

Dnevni list