Mostarac i Ljubušak priznali krivicu za trgovinu ljudima

Vijeće Vrhovnog suda Federacije, sud, droga, šverc droge, droga, sud, kriminal, kazneno djelo, imigranti, policija, sud bih, suđenje, Eronet, dijana milić, tužiteljica, smrt, platformaši, kontrola, sud, Muhidin Bašić, silovanje, Željko Komšić, crna kronika, crna kronika, ratni zločin, optužnice, Livno, promet, sigurnost, Mila Gadžić, Brank Kolobarić, Valerija Čuljak, sudac, sud, Slobodan Vasković, HT Eronet, Stipe Prlić, optužnica, dretelj, Tužiteljstvo BiH, beba, sud, Njemačka, vesna budimir, suđenje, prijetnje, monstrum, suđenje, Hrvatska, Mostar, žrtva, uhićenje, Nizozemska, tužiteljstvo, optužnice, ratni zločin, Mostar, optužnica, Armija BiH, suđenje, sud, trgovina ljudima, tužiteljstvo, Dragica Glušac , Gibraltar, suđenje, mikro kredit, sestre, Mostar, Mostar, ubojstvo, istraga, umirovljenici, ep hz hb, sindikat, sindikat ephzhb, Gibraltar, Stipe Prlić, optužnica, bjegstvo, suđenje, policajci, frane lučić, kornati, prevarant, Čapljina, osuda, sud bih, tužiteljstvo

...aznenih djela trgovine ljudima i krijumčarenje migranata, u vezi sa kaznenim djelom krijumčarenje ljudi iz člana 189. istog Zakona. Sporazum o priznanju krivice sa tužiteljem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH sklopili su optuženi:

-Jahura Feđa, rođen 09.04.1977. godine u Mostaru, gdje je i nastanjen, ranije osuđivan, državljanin BiH 

- Denis Puljić, rođen 20.11.1985. godine u Ljubuškom, gdje je i nastanjen, ranije osuđivan, državljanin BiH i Republike Hrvatske. Potpisivanjem sporazuma, optuženi u cijelosti priznaju izvršenje kaznenih djela koja im se stavljaju na teret optužnicom Tužiteljstva BiH od 31.12.2013. godine, a koja je u cijelosti potvrđena od suca za prethodno saslušanje Suda BiH dana 07.01.2014. godine.

Tužitelj, branitelji i optuženi suglasni su da, na osnovu sporazuma, Sud BiH izrekne optuženima: - Jahura Feđi kazneno-pravnu sankciju - uvjetnu osudu, kaznu zatvora u trajanju 6 (šest) mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od 1 (jedne) godine i 6 (šest) mjeseci ne počini novo kazneno djelo i novčanu kaznu kao sporednu u iznosu od 1 (jedne) tisuće KM, i - Denisu Puljiću kazneno-pravnu sankciju - uvjetnu osudu, kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine, koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od 5 (pet) godina ne počini novo kazneno djelo i novčanu kaznu kao sporednu u iznosu od 8.000 KM, koju je Puljić Denis dužan platiti u roku od 6 (šest) mjeseci od dana pravosnažnosti presude. Predložena kazna je u skladu sa ulogama optuženih u izvršenju kaznenih djela, koji su imali manje uloge u odnosu na ostale optužene za kaznena djela koja su opisana u optužnici protiv Abdiji Sezaira i dr. Potpisujući sporazume optuženi potvrđuju da su, nakon što su upoznati sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH, izjavu o priznanju krivice dali dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem. Sklapanjem sporazuma optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kazneno-pravnu sankciju koju im, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH. Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.

Izvor: 'Dnevni avaz'