Mostar: Zdravstveno stanje Grge Ćoriča kojeg je prignječilo dizalo i dalje teško

I dalje je u umjetnoj komi na Odjelu intezivne njege"- kažu iz mostarske bolnice o stanju Širokobriježanina Grge Ćorića (27), kontrolora trgovinskog lanca Namex, kojega u četvrtak, usred dana, teško prignječilo improvizirano metalno teretno dizalo, kada je ispao iz njega nakon što je pukla nosiva sajla u prizemlju stambeno poslovnog centra Orca u Mostaru.

- Nakon inventure u podrumskom skladištu trgovine, nesretni mladić je zajedno s još tri kolegice ušao u dizalo, koje nema nikakvog atesta, niti dozvole. Netko je naknadno probio pod, a tek se spominje da je improvizirano dizalo napravio neki samouki majstor iz Čitluka. Dizalo uopće nema vrata, a nije ni nalik na ove standardne, tako da građani nemaju razloga za strah. Izvođači radova s ovim nemaju veze. Angažirani su brojni vještaci i pokrenuta je istraga - navode stanari ove zgrade ističući da bi netko morao odgovarati.

Naime, dizalo je u početku imalo namjenu tek prenosa robe, ali ga se, kako ne bi zaobilaskom gubili vrijeme, koristili i radnici. Nesretni mladić je izgubio ravnotežu pri trzaju i ispao iz dizala, da bi ga ono pri propadanju s visine od 2,5 metra svojim krovnim dijelom zahvatilo posred tijela.

- Polomljeni su mu kukovi, karlice..., a i pokidani svi mokračni kanali. Umalo nije prepolovljen. Vatrogasci su morali rezati metal kako bi ga oslobodili. Onda možete zamisliti taj užas. Njegove šokirane kolegice su imale sreće šta su ostale u dizalu - navode svjedoci. Inače, slična se nezgoda dogodila i prije nešto više od dvije godine u centru Piramida, kada je dostavljač Konzuma zakoračio kroz vrata u prazan lift, koji još nije došao, te pao s pet metara visine, ali, srećom, nije imao težih posljedica.

Vecernji.ba