Mostar: Zbog pretjecanja u tunelu poginula dva studenta

...iz Konjica, studenti prometnih fakulteta u Travniku i Sarajevu, dok su lakše ozlijeđeni njihovi sugrađani Aldin Ćosić, Arnes Selimović, Kasim Prohić i Elvedin Boloban. Prva dvojica su puštena na kućnu njegu, a druga dvojica zadržana na promatranju u bolnici.
U tragičnoj nesreći su sudjelovali VW bora i golf 5 te autobus Bregava trans, koji je izvanrednom vožnjom iz Konjica prevozio 48 putnika na more u Zaostrog. O silini sudara svjedoči podatak da su vatrogasci morali rezati lim kako bi iz potpuno smrskane VW bora izvukli tijela dvojice poginulih mladića, čiji su dijelovi lubanje i mozga bili razasuti po zadnjem sjedištu. Unutarnji dio krova je doslovno bio natopljen njihovom krvlju. Drugo vozilo se prevrnulo na krov, ali, srećom, nije bilo težih posljedica, kao ni u autobusu punom putnika, piše večernji list.

- Na samom ulazu u tunel vozač Pirija je pretjecao Ćosića i silovito se zabio u autobus koji je dolazio iz suprotnog smjera. Nije stigao ni zakočiti, a vozač autobusa Edin Halilović ga je vidio na svega 20-ak metara i nije mogao ništa učiniti. Kočio je, ali uzalud. Nesretni momci su negdje u mostarskom naselju Bijelo Polje, svega nekoliko kilometara prije, sjedili do iza 3 sata u kafiću, gdje su ih navodno najposlije potjerali. Također, spominje se da su nakon toga skinuli registracijske oznake i krenuli, ubrzo će se ispostaviti, u kobnu utrku - prepričavali su svjedoci, a sam vozač autobusa kaže: "Odjednom sam ispred sebe ugledao dva vozila od kojih jedno koje se kretalo u mojom traku. Stisnuo sam kočnicu, pokušavao da ga izbjegnem, ali nisam imao prostora u tunelu. Bježao sam koliko sam mogao i zgulio desne gume po ivičnjaku. Nažalost, došlo je do katastrofalnog udara". Šokirani Konjičani govore da se radilo o dobrim momcima.

- Pirija je studirao u Travniku, a Ćibo u Sarajevu. Ma ni mrava ne bi zgazili. Ćibo je bio i član Karate kluba u Konjicu. Svi ih poznaju kao finu djecu poštenih roditelja. Doista nam je žao što ih je zadesila ovako strašna sudbina - redom su govorili Konjičani.