Mostar: Zaklala muža zbog 30 maraka

... mjestu na otpadu sekundarnih sirovina u krugu poduzeća "Šuta promet" u naselju Bišća Polje. Sve se to događalo pred očima dvoje djece, šest i 17 godina, od kojih je starija iz njenog prvog braka. U početku se sumnjalo da je i ona pomagala majci, ali je ova na kraju ipak sve priznala. Policiji je rekla da je supruga kuhinjskim nožem dva puta ubola, i to u ruku, dok se refleksno pokušao obraniti, i ravno u vrat, tzv. adamovu jabučicu, što je i bilo kobno. Slučajni otkupljivač otpada mu se odmah našao pri ruci i vozilom ga brzo odvezao do obližnje bolnice, ali je sve bilo uzalud. Preminuo je zbog obilnog krvarenja.

Uhićena u bolnici

I žena je okrvavljenih ruku požurila u bolnici, valjda vidjevši što je napravila. Očito joj se sve izmaklo kontroli. Kako je žurno otišla, tako je prethodno bila i došla. Sva ljutita što se suprug Zahir, za kojega svi kažu da je bio iznimno povučeni čovjek, nije pojavio večer ranije i donio novac.

- Gdje si ti, zašto se ne brineš o djeci? Daj pare! Daj dnevnicu! I ovoga puta je ponavljala riječi koje su nesretnog Zahira osobito pratile u posljednja dva mjeseca, otkako i nisu bili u dobrim bračnim odnosima.

Očevid 20 sati kasnije

- I ranije su imali obiteljskih trzavica, ali je u posljednje vrijeme za njega bilo nepodnošljivo pa je znao prespavati na otpadu, što mu je, valjda vidjevši sav jad praćen neimaštinom, vlasnik i dopuštao. Htijući mu pomoći, često ga je pozivao na dnevnicu od 30 KM i onda kada nije bilo posla - kažu nam u krugu ovog poduzeća. Iako se zločin dogodio prije preksinoćnjeg mraka, oko 16:40 sati, očevid je počeo tek jučer oko 13 sati, toliko je valjda trebalo policiji da se ‘nađe' s tužiteljem. Osumnjičena Arnela im je pokušala reći i gdje je odbacila krvavi nož, ali očito nije bila sigurna pa su ga vidno nervozni inspektori tražili oko jedne gomile metalnog otpada. Sporni nož su potom tražili i u njenom vozilu renault 5, kao i u njihovu podstanarskom domu u naselju Vrapčići. Tamo je za njih malo tko čuo po dobrome.

Vecernji.list