Mostar: Vjekoslav Čutura pristao na osam godina zatvora za 3 razbojstva?!

...z Mostara, njegova sina i drugog pomagača koji su priznali tri razbojstva u mostarskim trgovinama Konzuma, neslužbeno se moglo čuti u Tužiteljstvu HNŽ.

Kako doznaje Večernji list, po tom još nepostignutom nagodbenom sporazumu između tužitelja i obrane, a što još sud naknadno potvrđuje ili odbacuje, Čutura bi nakon priznanja trebao dobiti osam godina zatvora, dok je za njegova sina predviđena upola manja kazna, dok bi pomagač prema pisanju Večernjaka mogao dobiti šest godina zatvora.

Pušio na balkonu

Razbojnici su novac trošili u ulaganje i provod. Podsjetimo, trojka je uhićena posve slučajno. Naime, jedan savjesni građanin ih je vidio dok se pripremaju za napad i to dok je pušio na balkonu, pa je alarmirao policiju.

Dan prije Božića, u prvom satu mraka navukli su potkape i sa tri automatske puške krenuli u pljačkaški pohod u trgovinu Konzum na mostarskoj tržnici. Prema iskazima svjedoka, a i sudeći prema snimkama videonadzora, grubo su natjerali radnice da im predaju novac. U posljednjem slučaju radilo se o 65 000 maraka.