Mostar: U stravičnoj prometnoj nesreći poginule dvije žene i beba

Žena koja je vozila auto, nije išla brzo, ali je u jednom trenutku dacia sandero, kojom je upravljala, zakrivudala cestom te sletjela u ponor prema Neretvi. Stravičnom prizoru svjedočila je ekipa TV1, koja se nalazila odmah iza dacije. Kada su vidjeli što se dogodilo, odmah su se zaustavili te su pokušali pomoći unesrećenim. Međutim, nisu uspjeli.

Zaključana vrata

Oni su, kako saznajemo, išli prema Mostaru da bi popratili reakcije na presudu generalu Prliću i ostalim, a dacia je išla ispred njih. Navodno su ih u jednom trenutku i prestigli, ali kako je novinarska ekipa morali stati uz put, dacia je prošla i tada su vidjeli da se u autu nalaze dvije žene i dijete. Kamerman s TV1 je novinarima na mjestu nesreće ispričao da je vidio kako je dacia počela vrludati cestom, a potom izletjela na makadam, te se skotrljala do Neretve.

- Odmah sam se zaustavio, istrčao iz kombija i potrčao dolje. Automobil je već počeo tonuti, a ja sam pokušavao otvoriti vrata, ali nisam mogao. U pomoć mi je došlo i nekoliko ljudi i svi smo zajedno pokušavali otvoriti auto i izvući ljude, ali nismo uspjeli, ispričao je kamerman.

Almir Bajić, vozač Vučne službe, koji se slučajno zatekao na mjestu nesreće, kaže da je i on sišao u provaliju, kako bi izvlačio unesrećene. Vrata, kako kaže, nisu mogli otvoriti, jer su bila zaključana, pa su lupali pajserima, ali automobil je bio posve u vodi i samo su mu kotači virili. Kamerman s TV1 je dodao da su se za to vrijeme na magistrali počeli okupljati ljudi, koji su samo gledali što se događa. Naljutio se i počeo vikati da je dijete unutra, pa su u konačnici on i ostali sajlama svezali automobil i izvukli ga iz vode. Nažalost, putnici iz dacije već su bili mrtvi.

Lopta i igračke

Nedugo potom na mjesto nesreće stigli su policija i dežurna tužiteljica Valerija Tomić. Tijekom očevida pokraj vozila u vodi je plutala lopta, a dječije igračke su se mogle vidjeti u daciji.

Nakon što su izvučena iz provalije, tijela stradalih su prevezena na obdukciju. Iako nastradali nisu odmah identificirani, jučer se moglo čuti da je dacia registrirana u Sarajevu na Safetu Hrnjić (49), dok je među torbama u vozilu nađena i iskaznica na ime Edine Vejzagić (30). Policajci jučer nisu pronašli nikakav dokument koji bi im mogao otkriti identitet djeteta.

oslobodjenje.ba