Mostar: U prometnoj nesreći smrtno stradala državljanka Hrvatske

... u kojoj je smrtno stradala pješakinja 63-godišnja M. M., državljanka Republike Hrvatske.

Kako je za Dnevni Avaz potvrdio dežurni županijski tužitelj Mirko Miličević koji je rukovodio očevidom, na nju je, krećući se iz pravca Sarajeva k Mostaru, naletio kombi kojim je upravljao 25-godišnji E. K. iz Sarajeva, tom prilikom je odbacivši ispod ceste, kao i njeno vozilo koje je bilo parkirano na proširenju.

„I ona se, također, kretala u svom putničkom vozilu Maruti iz pravca Sarajeva ka Mostaru. Još uvijek ne znamo kako je došlo do ove ali pretpostavljamo da je ona skrenula na proširenje pored ceste, izašla iz svog vozila te je pokušala prijeći cestu. Tada je naletio kombi koji je pokupio i nju i njeno parkirano vozilo", kazao je Miličević.

Istakao je kako se sada intenzivno radi na utvrđivanju uzroka izbijanja nesreće.

„Sada trebamo vidjeti je li vozač kombija sišao s ceste. Također, tragovi kočenja su vrlo značajni. Urađen je očevid, a sutra će biti i obdukcija tijela nastradale. Izdana je naredba da se uzme krv i njemu i nastradaloj pa ćemo vidjeti koliki je čiji doprinos u ovoj nesreći bio. Također će se uraditi i prometno, strojarsko te sudsko-medicinsko vještačenje", dodao je Miličević.

Na licu mjesta zatekli smo mladića Elvedina Kadrića, koji živi u kući preko puta koje se dogodila ova nesreća. Kadrić je s bratom prvi priskočio unesrećenoj ženi u pomoć ali, kako nam je kazao, ona je već bila mrtva.

„Bila je skroz ispod kombija. Pokušali smo joj pomoći, ali nažalost već je bila mrtva. Valjda je ona stala pored ceste, kako bi u trafici preko puta, kupila sebi nešto.", kazao je Karić.