Mostar: Trgovkinju silovao poznanik dok je vozio do bolesne majke?

Naime, prije preksinoćnog mraka obratila im se jedna 40-godišnja Mostarka i prijavila četiri godine mlađeg sugrađanina, a kojega je, kako je navela, do sada površno poznavala.

Površno poznavanje

Riječ je o trenutačno nezaposlenoj trgovkinji koja se u poslijepodnevnim satima bila uputila u južni dio grada, do teško bolesne majke, a prijevoz joj je ponudio 36-godišnjak koji, kao i ona, iza sebe ima jedan ‘bračni brodolom'. - Ranije su se nekoliko puta sreli, a razmijenili su i brojeve telefona. I to je sve, barem prema tvrdnjama 40-godišnjakinje, što je prethodilo ovoj prijavi, jedino je što su nam htjeli potvrditi bolji poznavatelji čitavog slučaja. Neslužbeno, trgovkinja je navela da je poznanik povezao u željenom smjeru golfom 2, no produžio je dalje, pravdajući se da treba nešto vidjeti u tržnom centru Robot. Međutim, ni tu se nije zaustavio, nego je pošao pustim i uskim putem prema tzv. staroj vojarni, gdje se konačno i zaustavio. Navodno je, bez okolišanja, skočio na suputnicu i silovao je, a potom je vratio na traženo odredište. Nesretna žena je nakon toga sjela u autobus i u gradu sve ispričala policiji. Nije imala vidnih ozljeda. S druge strane, u 23 sata uhićeni Mostarac ima posve drugu verziju, a inspektori, unatoč tome što je po nalogu županijskog tužitelja već sutradan pušten iz pritvora, i dalje vode istragu protiv njega. Inače, iz pritvora je, nakon dva dana, pušten i još jedan osumnjičeni za silovanje, kojega je njegova bivša djevojka prijavila prije dva tjedna.

U blizini žrtve

Prema toj prijavi, 32-godišnju djevojku je na livadi u blagajskom Malom Polju silovao sumještanin A. S. (37), s kojim je, kako je izjavila, ranije imala ozbiljnu dvogodišnju vezu, a slučaj je zbog osjetljivosti također preuzeo Sektor kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a. Kako nam je rečeno, djevojci su tom prilikom nanesene i lakše ozljede, a označeni počinitelj je četiri sata nakon prijave lišen slobode, no ubrzo i pušten kući. U policiji nisu željeli iznositi više informacija o ovom slučaju, koji je, kako saznajemo, pogodio mještane Blagaja i Malog Polja, koji se ne mogu načuditi da je osumnjičeni za silovanje pušten u blizinu žrtve.

Vecernji list