Mostar: Studentica seksualno napastvovana na stepenicama prema Bijelom Brijegu

Mostar, stepenice
Nesretna žrtva, ovoga puta djevojka s adresom prebivališta izvan Mostara, obratila se za pomoć policiji ujutro pa je u strogoj diskreciji službenim vozilom prebačena u Sveučilišnu Kliničku bolnicu na Bijelom Brijegu, gdje su joj potrebnu pomoć pružili liječnici, ginekolog i kirurg.

Upravo na vidnim ozljedama i ispovijesti ove nesretne djevojke zasniva se i cjelokupna kriminalistička istraga protiv počinitelja, koji ju je zaskočio u mraku. Nesretna djevojka se opirala monstrumu. Više pojedinosti će se znati nakon okončanja istrage, neslužbeno su potvrdili iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko- neretvanske županije.

Ukoliko se početne sumnje pokažu točnima, još uvijek nepoznatom počinitelju prijeti zatvorska kazna u trajanju od jedne do 10 godina. Iz MUP-a HNŽ-a ništa službeno nisu htjeli govoriti o ovom konkretnom slučaju ali su iz dosadašnjeg iskustva na ovakvim i sličnim slučajevima istaknuli:

Silovanje je kazneno djelo oko kojeg su ispletene mreže mitova i zabluda.
Najveći broj napada ostaje neprijavljen vlastima. Položaj osobe koja je pretrpila silovanje je dodatno otežan zbog, nazovimo ga, općedruštvene predstave o silovanju te postojanje termina poput "okrivljavanje žrtve".

Žrtve nerijetko poznaju svoga napadača, čak su nerijetko i u vrlo bliskim i prijateljskim odnosima s njim, a sami napadi su često vrlo dobro i do u najsitnije detalje isplanirani. Neki napadači siluju samo pod specijalno određenim okolnostima, neki od njih su nasilni, neka silovanja uključuju jednog počinitelja, dok druga uključuju više napadača. Međutim, moguće je generalizirati dvije stvari na sve silovatelje. Prvo, napadači imaju jaku želju da potvrde svoju snagu putem prinude, i drugo, na žene ne gledaju kao na ljude.

Sve u svemu, ovaj, još uvijek službeno nepotvrđeni slučaj silovanja u Mostaru zasigurno će povećati zebnju kod svakog normalnog građanina Mostara i šire, a od mostarske policije se očekuje da mogućeg počinitelja što prije razotkrije i procesuira.

Večernji list