Mostar: Prevarila ga žena pa prijetio da će se baciti sa zgrade

...da će se baciti, a policajci i novinari su ga na sve načine smirivali i na kraju ga je jedan njegov prijatelj vatrogasac uspio nagovoriti da mirno siđe s ruba ponora. Nezapamćena drama se odvijala pred stotinama Mostaraca, koji su s trga gledali i sa zebnjom iščekivali hoće li se on doista baciti u smrt ili će se predomisliti, piše Dnevni list.

Bazdio na alkohol

"Nema što mu nismo govorili, nagovarali smo ga više od sat vremena, govorili smo mu: 'Nemoj se baciti da djeca gledaju, vidi, dolje ima i djece, nemoj zbog njih', ali on uopće nije reagirao. Visio je s zida, jedva se pridržavao za neke žice i nitko mu nije smio prići", rekla nam je sugovornica, koja se otpočetka našla u središtu nezapamćene drame. Inače, Spasoje je, prije no što se odlučio na vratolomni potez, pijan upao u mostarsku redakciju Dnevnog avaza i tu je već najavio da će se ubiti. Navodno je jako bazdio na alkohol. Došao je u redakciju pijan i sam je priznao da je pio, rekao je da ga je žena prevarila, da ju je uhvatio u prijevari i tražio je od novinara da pišu o tome. Na kraju je ljutit otišao iz redakcije.

Kasnije se čulo da prijeti skokom sa Španjolskog trga. Tamo su kraj njega stajali policajci i vatrogasci i pokušavali ga odgovoriti od skoka.
"Na sve načine smo ga pokušali odgovoriti, govorili smo mu: 'Nemoj skočiti, nije nijedna žena toga vrijedna, nemoj zbog djece, netko će te snimiti, staviti na Youtube, pa će ti djeca to gledati', znate, on ima sina koji živi u Kragujevcu, ali nikako ga nismo uspijevali natjerati da siđe. Stvarno nema što mu nismo pričali. Molili smo ga: 'Hajde, siđi, idemo na kavu, hajmo pisati, objavit ćemo to što želiš, ispast ćeš heroj ako siđeš, ako skočiš, ispast ćeš glupan'", prepričala nam je naša sugovornica, koja se nalazila na vrhu zgrade. Dodala je da se na kraju i sam Spasoje pomalo smirio.

"Odjednom je rekao: 'Ostavite me samoga, ja ću sam odlučiti hoću li skočiti ili neću, dajte mi minutu' i svi smo se povukli, s njim je ostao tek jedan njegov prijatelj vatrogasac koji ga otprije zna, koji je i sudjelovao u smirivanjima ranijih svađa između njega i te žene. Nakon par minuta smo vidjeli da Spasoje silazi, sve se dobro završilo, hvala Bogu, nije skočio", zaključila je ona.

Nikom nije bilo svejedno

Policajci su oko 13.45 sati izveli raščupanog i smušenog Spasoja iz zgrade, a dok su ga vodili, stao se ispričavati. Govorio je: "Oprostite što sam vas izmaltretirao i hvala vam." Odveden je na Odjel psihijatrije gdje su mu dani lijekovi za smirenje. Cijelo to vrijeme dok su policajci na vrhu zgrade pričali sa Spasojem, na Španjolskom trgu su stotine ljudi promatrale grčevitu dramu. Nikome nije bilo svejedno gledati čovjeka koji svaki tren može pasti s četvrtog kata na tlo.
"Isprva nismo znali o čemu se radi, a brzo smo shvatili da se čovjek želi baciti", ispričali su nam i komunalni radnici koje smo zatekli pred ruševinom Privredne banke, pogleda uperenih u vrh zgrade i očajnog čovjeka kako visi.

"Nešto je vikao odozgo, učinilo nam se da viče: 'Zovite televiziju', izjavili su oni, dodavši da je čitavo vrijeme nešto nerazgovjetno dobacivao. Policajci su pak cijelo vrijeme dok je Spasoje visio na rubu upozoravali prolaznike da ne prilaze zgradi Privredne banke.
Inače, na mjestu jučerašnje drame okupili su se brojni novinari, televizijske ekipe, a tu su bila i vozila Hitne pomoći te pripadnici HGSS-a i vatrogasci. Svi su odahnuli kada je Spasoje napokon sišao. Iako su neki govorili kako je Spasoje, inače rođeni Banjolučanin koji živi u Mostaru, psihički bolestan čovjek, oni koji su s njim pregovarali to opovrgavaju.

"Nije on psihički bolestan, samo je taj dan puno popio, govorio je da ga je pogodilo jer ga je žena prevarila. I prije par godina ju je uhvatio u prijevari i tada ju je istukao, a sada opet tvrdi da ju je uhvatio da ga vara", rekli su nam članovi pregovaračkog tima.

Dnevni list