Mostar: Policajac uhićen zbog serije krađa u vikendicama

teža prometna nesreća, teška prometna nesreća, vrapčići, Ines Mandić, teška prometna nesreća, teža prometna nesreća, stravična prometna nesreča, optuženi za silovanje, Britanka, izvršili spolni čin, optužnica splitskog Županijskog državnog odvjetništva,, Mostar, silovanje, starica, zapaljeno vozilo, Brankovac, Mostar, tučnjava, Vukovarska ulica, Policijski dužnosnici, policajac, krađe, Mostar, Goranci, Mostar, heroin, uhićenje, Trebinje, uhićenje, dubravko šimenc, teška prometna nesreća, Blidinje, krađa navika, Šujica, Policijski dužnosnici, krađa navika, Novac, Tomislavgrad, Policijski dužnosnici, velika kladuša, teška prometna nesreća, pogibija, Mostar, pretresi, Policijski dužnosnici, racija, Gračanica, ubojstvo, Mostar, krađa navika, Policijski dužnosnici, Mostar, MUP HNŽ, Mostar, provala, MUP HNŽ, zapaljen automobil, Banja luka, lopov, lopovluk, lopov kriminal, Livno, krađa, krađa auta
...gdje se nosilo sve što se moglo unovčiti. Njega su prethodno uočili policajci u civilu koji su posljednji mjesec po ovim brdskim predjelima zapadno od Mostara uzaludno tragali za lopovima, sve do sada. I ostali su nemalo iznenađeni kada su ugledali kolegu u golfu 3 crvene boje, upravo onakvim kakvim su se i oni služili. Prema onom što se neslužbeno mogli čuti, dva crvena golfa su se u prvom satu mraka mimoišla, ali je tada jednom policajcu ‘upao u oko' broj registracijske oznake (E78-E-792). Naime, ranije su od mještana dobili dojavu o kretanju sumnjivih vozila upravo tih brojeva pa su pošli za njim. Iako se činilo da je odjednom negdje ‘ispario', uočili su ga u sporednoj ulici i jedva stigli blokirati, piše Večernji list.

Nakon prvobitnog iznenađenja i tvrdnji da nema nikakvih dokumenata, Jasmin im je rekao da se išao pomokriti te ih upitao ‘je li to neki problem što se on kao Bošnjak nalazi na Gorancima' (!?). Rekao je da su unutar vozila njegove dvije plinske boce, a da mu je ‘frezu' prijatelj dao na prodaju. Pokraj sjedišta su bili pajser i rukavice. Ispostavilo se da su oznake lažne, točnije od ranije odjavljenog vozila na ime jednog Ljubušaka, a dokumenta njemačka. Nakon toga, Jasmin je priveden, i to uz glasno negodovanje svojim kolegama. Inače, istu prijeteću retoriku je imao i prije više od dvije i pol godine otkako ne radi i prima plaću dok traje suspenzija zbog optužbe da je počinio kazneno djelo zloupotrebe položaja i ovlasti. Sudski proces je već završen, no on je i dalje imao isti status zbog neizbora ravnatelja MUP-a HNŽ dugo vremena koji je i jedini ovlašten za takve slučajeve.

Kako smo pisali, Jasminu se spočitavalo da je 18. travnja 2012. oko 16 sati oštetio sina Zlatka Marića, vlasnika velike hrvatske zaštitarske tvrtke Sokol Marić. Mladi Zagrepčanin je navodno prebrzo vozio pa je, isplativši traženi iznos od 2000 kuna za koji nije dobio nikakvu potvrdu, naknadno upitao sina Dinka Slezaka iz Mostara o visini takvih kazni u BiH. Čuvši da se one kreću oko 100 maraka, odmah se obratio Odjelu za profesionalne standarde pri Upravi policije Mostar. Tada je Jasmin lišen slobode te mu je i oduzeta iskaznica, oružje i odora, ali je i ubrzo pušten da se brani sa slobode.

Njegovi kolege su nakon toga navodili da je i ranije prijavljivan, ali nije bilo dokaza.