Mostar: Poginuo ‘Direktor’ devastirane staklene banke

Mostar, Mostar, Staklena banka, pogibija, Mostar, snajper, snajperisti, Staklena banka
...ujutro okončao je svoj život pri padu s vrha devastirane ‘staklene banke' usred grada na Neretvi. Njegovo beživotno tijelo u lokvi krvi uočili su stanari susjedne zgrade i alarmirali policiju. Za Ljubomira redom kažu da je bio ‘duša od čovjeka', a koliko je bio omiljen, svjedoči i njegova fotografija s golubom u ruci obješena na zidu susjednog kafića.

Stalni stanovnik

- Godinama je spavao u ovoj ruševnoj banci gdje se okupljaju ovisnici i skitnice. No, jedini je Ljubo bio stalni stanovnik, kao domaćina smo ga zvali ‘direktorom'. Posljednjih nekoliko dana opet je pokazivao znakove rastrojenosti, a i govorio je da se ne osjeća dobro. Bio je i ovisnik o drogama, ali je nakon boravka u komuni u Derventi, konzumirao samo alkohol. Nudili smo mu stvari, odjeću i ležaj, ali nije htio. Govorio je da ima sve. Taj bivši fizioterapeut je perfektno pričao engleski pa je znao zaraditi kao vodič strancima, ali bi sve popio ili podijelio. Jednom je našao neku podstanarsku sobicu, ali se brzo vratio na staro. Osobito bi nam ga bilo žao u hladnim noćima. Njegov svijet se srušio još u ratu, nakon što se razdvojio od žene i djeteta u Sarajevu. Postao je ovisnik i sve je prodao. Odao se skitnji - prepričavali su Večerenjem listu stanari koji su se prisjetili i njegova ranjavanja prije nekoliko godina.

Čulo se lupanje

Tada je Ljubomira na obližnjem Španjolskom trgu zbog 10 KM duga nožem u trbuh ubo drugi beskućnik. - I ovoga puta smo prvo pomislili da ga je netko gurnuo jer se skoro cijelu noć čulo lupanje iz zgrade, osobito malo prije svitanja. Policija je i privela nekoga, ali smo kasnije čuli da se radilo o nekom sakupljaču otpada. Tko zna što se kobne noći sve događalo jer zgrada je sramota čitavog grada - zaključuju stanari. Iz policije navode da se u ovom slučaju, prema svemu sudeći, radilo o samoubojstvu ili nesretnom padu. Za danas je najavljena obdukcija, a istraga još traje. VLM