Mostar: Piroman zapalio taxi vozilo

...koktel na automobil Audi 100 koji je čitav planuo. Vatra je zahvatila i Audi A4 Karavan koji je bio parkiran u blizini. Sve se dogodilo oko 1.20 sati iza ponoći. Posve je izgorio Audi taksista Adisa Mrnđića. On je spavao u svom stanu kada su ga susjedi probudili i rekli mu da mu automobil gori.
"Kući sam se vratio oko 22 sata. Parkirao sam automobil pred zgradom i otišao u stan. Spavao sam kada su me probudili oko jedan sat iza ponoći. Rekli su mi: 'Gori ti auto.' Izišao sam, već su stigli i vatrogasci. Automobil je čitav izgorio. Nemam druge nego ga dati na otpad", prepričava ovaj taksist. On kaže da je jedna žena vidjela piromana. "Susjeda je rekla kako je vidjela nekoga kako protrčava ulicom i baca nešto na automobil", kaže Mrnđić. Ovaj taksist kaže kako ne zna tko bi mu želio podmetnuti požar na vozilu.


"Ja ni s kim nisam imao problema. Stvarno ne znam tko bi to učinio", kazao je. Isto je rekao i policajcima. Na mjestu događaja jučer smo zatekli jednu ženu.
"Noćas je gorjelo. Ja živim u obližnjoj zgradi. Stara sam. Nisam ništa vidjela niti čula. Jutros kada sam išla u trgovinu ugledala sam policajce. Čitav prostor pred zgradom su ogradili žutim trakama. Nešto su slikali i pregledavali. Tu su se nalazila dva izgorjela automobila. Ne znam ni što se ovdje dogodilo", govori ona. U policiji je potvrđeno kako je požar oštetio dva automobila.


"Postoje indicije kako je požar podmetnut na automobilu u vlasništvu taksista, a potom se proširio na automobil koji je bio parkiran u blizini. Oko 1.20 građani su primijetili požar i obavijestili su policiju da gore vozila", dodaju u MUP-u. Sada se pokušava otkriti tko stoji iza ove paljevine.
Podsjetimo, tijekom prošle godine zabilježeno je petnaestak paljevina na vozilima u Mostaru. U rujnu je u samo jednoj noći bilo zapaljeno šest automobila u Zvonimirovoj ulici. Automobili su tada bili parkirani na više lokacija u krugu stotinjak metara, a netko je očito išao od jednog do drugog i na njima podmetao požare.

dnevni list