Mostar: Osim sata, poginulom mladiću ukraden i novčanik s 300 KM

Žrtve su svih dobi, a krade se sve: sanitarna oprema iz WC-a, alat za potkivanje konja, suhomesnati proizvodi, košnice s pčelama, kokoši, zubno zlato, odjeća i nakit s pokojnika, donje rublje, a ukradeni su čak i psi čuvari, alarmi i nadzorne kamere?!

- Osim sata, koji je suprug spremačice mostarske mrtvačnice Sutina prodavao preko interneta, iz odjeće poginulog mladog Konjičanina nedostaje i novčanik u kojem se nalazilo 300 maraka. Tko je to otuđio?- pitaju se još policajci, kojima se spremačica pravdala da je za čišćenja primijetila sat na podu te da nije znala kome pripada. Kako je u teškoj materijalnoj situaciji, odlučila ga je uzeti i prodati. Bizarna krađa odigrala se i u jednoj teretani gdje je mladić u svlačionici krao tenisice, a zatim ih oglašavao i prodavao na internetu.

- Jednu večer su mi ukradene tenisice. Nedugo zatim smo prijatelj i ja na internetu gledali neke oglase i odjednom sam ugledao svoje tenisice! Koji bezobrazluk, nisam mogao vjerovati. Tenisice ko tenisice, mislio sam da ih je ukrao netko kome trebaju, a ne da će lopov na krađi moje i tuđe sportske opreme stvarati biznis! Zamislite, ljudi treniraju, a onda im taj lopov koji vježba s njima krade korištene tenisice, stavlja u svoju torbu, a zatim prodaje na internetu. Predstavili smo se kao kupci i zatim ga uhvatili dok je nosio ukradene stvari. Upao je u zamku - kaže nam vlasnik, kojemu je budući da se progon za kazneno djelo krađe kada je ukradena stvar manje vrijednosti ne poduzima po službenoj dužnosti, savjetovano da protiv 21-godišnjaka podnese privatnu tužbu, ali je od toga odustao. - Kradljivci su ukrali teško crkveno zvono. Pronašli smo ih, ali zvono je već bilo istaljeno. Susretali smo se i s krađom pčela i košnica. Najviše pažnje posvećivali smo krađi znakova koji su obilježavali minirano područje jer je netko mogao nastradati. Pojedinci su te znakove koristili i kao materijal za košarkaške koševe - kažu iz policije, navodeći da je u današnje vrijeme sve više i krađa hrane jer su očito i lopovi u krizi.

Vecernji.ba