Mostar: Opljačkan poznati liječnički par - Zdenko i Ljerka Ostojić

Mostar: Opljačkan poznati liječnički par - Zdenko i Ljerka Ostojić
Sudeći po tragovima blatnjavih cipela, u kući je bio samo jedan kradljivac. Sumnja se da je imao i pomagača koji je, najvjerojatnije, s ulice koja vodi prema Poljoprivrednoj jedinici KPZ-a Mostar, odvraćao pozornost dva psa. Oni su se čuli u sporno vrijeme, a susjeda navodi da je provirila vani i ništa nije vidjela, piše Večernji list.

 Kradljivac je prvo, uz pomoć drvenih ljestvi, koje je donio sa sobom, iz susjednog dvorišta upao iza kuće pa se potom metalnim ljestvama, koje je tu zatekao, preko krova popeo na kat i pajserom odvalio balkonska vrata dječje sobe. Spustio se u prizemlje i pronašao ključ metalne blagajne u pretincu spavaće sobe iz koje su pokupili novac, skupocjeni prsten i dva sata.

 Drski lopov se s vrijednim plijenom očito vratio putem kojim je i došao. Ortopedova supruga prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, dekanica Medicinskog fakulteta u Mostaru, prije odlaska je upalila alarm, ali to, iz još nepoznatih razloga, nije registrirano u zaštitarskom centru. Policija je oko ponoći privela dvojicu sumnjivaca, i to čuvara plastenika preko puta te njegova prijatelja, koji je od ranije evidentiran kao provalnik. Međutim, nije bilo dokaza protiv njih pa su pušteni. Istraga traje.