Mostar: Obitelj šokirana, obdukcijom će se ustanoviti uzrok smrti Alena Huskovića

Preminuo je u Mostaru u Kliničkoj bolnici Mostar gdje je i proveo posljednja dva i pol mjeseca svoga života, piše Dnevni list.

Podsjetimo, Alen se nakon mjesec dana od nesreće probudio iz kome, ali mu je stanje, nažalost, još uvijek bilo kritično, nije mogao stati na noge. Smješten je na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje u KB-u Mostaru, no za nastavak liječenja, da bi mogao stati ponovno na noge, potrebno je bilo liječenje u nekom o rehabilitacijskih centara. Njegova majka Jelica Husović, inače samohrana majka, nastojala je svim silama osigurati sinu daljnje liječenje te je uspjela dobiti dozvolu da ga prime na fizioterapiju u Kliničkoj bolnici Koševo u Sarajevu. Kada su krenuli za Sarajevo, nije ni slutila da se njezinom sinu odbrojavaju sati života, sanjala je da će ponovno stati na noge i da će mu se vratiti normalan mladalački život. No, nažalost jedna mladost je otišla u nepovrat.

Nepoznat uzrok smrti

Priča Jelica, shrvana od bola, kako joj jučerašnji poziv iz bolnice da je Alen preminuo još uvijek odzvanja u ušima.
Naime, priča Jelica, Alen se osjećao dobro zadnjih dana te nije mogla ni slutiti da će ovako završiti.
- Kada je dobio priliku otići u Sarajevo na fizioterapiju, bili smo prezadovoljni što će ga primiti, jer je imao jako puno otvorenih rana po tijelu od ležanja. Sređivala sam potrebnu papirologiju, ali nisam dobila uputnicu na vrijeme, ali su mi obećali da će je faksom proslijediti i otišli smo u Sarajevo bez uputnice. Kada smo došli u bolnicu, iako bez uputnice, primili su ga uz obećanje da ćemo uputnicu donijeti. Kada su ga pošli previjati, ostali su u šoku jer im u uputnici nije pisalo u kakvom je stanju i rekli su nam da zbog rana ne mogu ništa za sada učiniti, da ne mogu s njim raditi i vježbati, da se mora prvo malo oporaviti, da se prehranom poboljša i normalizira jer je jako smršavio, priča nam Jelica. Tvrdi Jelica kako su bili zgroženi u kakvom je stanju zbog rana, da su plakali zajedno s njom, da nisu mogli vjerovati da je u 21. stoljeću nešto takvo moguće.
- Vratili su nas za Mostar i Alen je ponovo smješten na KB na peti kat, odakle su mi jučer ujutro javili da je preminuo. Liječnik koji je bio dežuran me je pitao pristajem li na obdukciju, s obzirom da sam mu kazala kako su mu u Sarajevu dali ampulu za tromb u vidu injekcije, a liječnik smatra da se možda tromb pomjerio dok se prevozio.
Ja nikog ne mogu okriviti za njegovu smrt, ali nadam se da će obdukcija pokazati istinu, iako za mene više ništa nije bitno sada kada njega više nema, priča Jelica u suzama. Obdukcija bi se, kako je rekla, trebala uraditi već sutra, nakon čega će znati točni detalji oko uzroka smrti te oko posljednjeg ispraćaja.

Izgubio bitku

Podsjetimo, s obzirom na teško financijsko stanje obitelji Husković, u akciju prikupljanja sredstava za ozdravljenje ovog mladića uključili su se brojni građani, koji su doznali njegovu tužnu životnu priču iz našeg informiranja. Nažalost, sav trud nije urodio plodom, Alen nas je prerano napustio.

Humanost

Alen se nakon mjesec dana ležanja u komi probudio, no desna ruka i noga mu nisu bile u funkciji i nije mogao ustati iz kreveta. Od pretjeranog ležanja je jako smršavio i rane su mu se ukazivale po tijelu. Liječnici su savjetovali da ode u Krapinske toplice u Hrvatskoj ili negdje drugdje, kako bi terapijskim liječenjem stao na noge i oporavio se, no za to je trebalo novca koji njegova obitelj nije imala. Zahvaljujući dobrim i humanim ljudima, obitelj je počela skupljati novac za liječenje, ali završetak akcije, nažalost, nije mogao dočekati.