Mostar: Neuspješna potraga za učenicom koja je nestala

...viđena u subotu predvečer kada je iz internata krenula na kavu, još nije urodila plodom

Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ, potvrdio je za Dnevni avaz da nema nikakvih novih saznanja o njoj, ali da policija i dalje intenzivno radi na njenom pronalasku.

Direktorica Koledža Valentina Mindoljević kaže da se Ramajana u subotu nije vratila do 23 sata u internat, što je odmah svima bilo sumnjivo.

Odmah su obavijestili policiju, ali rečeno im je da mora proći 24 sata kako bi policija krenula u potragu za njom.

- Nakon toga smo se sami dali u potragu. Tražili smo je do tri sata ujutro po Mostaru - rekla je direktorica Koledža.

Ona ističe da su u nedjelju ujutro kontaktirali i dečka s kojim je ona bila u vezi, inače štićenika Doma za nezbrinutu djecu u Sarajevu, koji je radio u jednoj od mostarskih pekara.

- Kazao je da je s njim bila do osam ujutro, nakon čega su se rastali. Dvadeset minuta kasnije poslala je poruku kolegici da je otišla roditeljima u Sarajevo te da će se vratiti sljedeći tjedan - kaže Mindoljević.

Poslala poruku

Uznemireni roditelji Muharem i Snježana Tahirović jučer su doputovali u Mostar da bi se i oni uključili u potragu za svojom kćerkom.

Otac, vidno potresen, kaže da su se s Ramajana posljednji put čuli u petak.

- Majci je poslala poruku u kojoj je zatražila da joj pošaljemo para. Napisala nam je da nas voli. Znam da bi se ona meni javila da može - kaže kroz plač unesrećeni otac, koji sumnja na najgore jer, kako kaže, Ramajana je uvijek bila fino i povučeno dijete, koje se redovito javljalo bilo gdje da se nalazi.

Viđena u bijeloj jakni

Ramajanin otac moli sve koji saznaju bilo što o njegovoj kćerki da mu se jave na brojeve telefona 061.565.989 ili 061.835.962, ili u policiju na broj 122. Posljednji put viđena je kako iz internata izlazi u bijeloj jakni s crnim prugama na rukavima. Ima dugu crnu kosu i visoka je 1,6 metara.