FOTO  Mostar: Nema osumnjičenih za podmetanje eksploziva pod BMW

Naprava je, podsjetimo, aktivirana u ponedjeljak oko osam sati ujutro u ulici Leopolda Mandića i to u trenutku kada su Golemac, njegova trudna supruga Dea i punica Jasminka Dilber krenuli s parkinga u blizini stana u kojem žive.

Njih troje su, zahvaljujući masivnoj konstrukciji automobila kao i činjenici da je eksploziv podmetnut s vanjske strane, na lafetu, te aktiviranju zračnih jastuka, prošli bez ozljeda.

Kako  je potvrdio načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ Srećko Bošnjak, trenutno se obavljaju razgovori s više osoba, au tijeku su pripremne radnje i aktivnosti operativne prirode.

- O tome u ovom trenutku ne možemo izvijestiti javnost, a danas (jučer, op. A.) Će uzorci uzeti s lica mjesta biti poslani na vještačenje u Federalnu upravu policije u Sarajevo - kazao nam je Bošnjak.

Tako će predmet vještačenja biti dijelovi automobila koji su oštećeni u eksploziji, kao što su lafeta, poluosovina, odnosno sklopivi dijelovi motora.

Golemac je u policiji naveo da nema nikakvih saznanja o tome tko bi ovakvo djelo mogao učiniti kao i da se nikom nije zamjerio te da nije dobivao prijeteće poruke. Također, kazao je da je dva dana prije eksplozije imao problema s paljenjem automobila.

Dnevni avaz