Mostar: Izudarali mu sina, zapalili vozilo, što je sljedeće?

Mostar, paljevina, automobil

Prema svemu sudeći, nova je to namjerna paljevina automobila na području Mostara. Brzom intervencijom pripadnika Vatrogasne postrojbe Mostar požar je vrlo brzo stavljen pod kontrolu i spriječeno je širenje na druga vozila. Ipak, potpuno je izgorio prednji dio Fiata, a manja oštećenja načinjena su i na vozilu Ford koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini. Policija je osigurala lice mjesta do ranih jutarnjih sati kada su pripadnici Odjela krim policije i inspektor za protupožarnu zaštitu uradili očevid. Službeno još nije poznato kako je do požara došlo, ali je vlasnik uvjeren kako je ono namjerno zapaljeno.

"Ovo je nastavak napada i pitam se što je sljedeće. Prvo su mi napali i izudarali sina, sada su zapalili vozilo i što sljedeće očekivati?!. Ne osjećam se sigurno dok policija ne uradi svoj dio posla u ovom slučaju, a još nije uradila ni u prvom", kaže Samir Dugalić.

Naime, prije nekoliko dana njegov je sin napadnut u blizini škole na Tekiji. Dvije osobe su ga napale iz klasične "sačekuše", nekoliko puta udarile i potom pobjegle. Dugalić je napad prijavio policiji koja je od njegovog sina uzela izjavu na okolnosti napada, ali napadači, iako poznati, do danas nisu odgovarali.

"Osim izjave uzete od moga sina ništa se drugo nije poduzimalo pa sam i ja osobno pokrenuo neke stvari i uspio doći do snimaka nadzornih kamera s okolnih objekata i dostavio sam ih policiji na uvid. Sve se vidi i zna se tko su napadači", dodao je Dugalić.

On kaže kako je napad na njegovog sina naručio jedan Mostarac koji trenutačno živi u Danskoj.

"Platio je dvojici Tuzlaka da dođu u Mostar i odrade posao za njega. Napali su sina koji živi normalnim životom bez ikakvih turbulencija, to je momak koji je bio student generacije. Ovo podmetanje požara na automobil je nastavak napada", tvrdi Dugalić. Dodaje kako je sve podatke o počiniteljima napada na sina dostavio policiji, ali protiv njih do danas nisu poduzete nikakve mjere. Dobio je objašnjenje kako nije riječ o kaznenom djelu već o prekršaju.

"Prekršaji se kažnjavaju novčano, ali što to znači sutra. Što sutra očekivati", pita se na kraju Dugalić.

Inače, na području Mostara nastavljen je crni niz kada su u pitanju paljevine automobila. U istom je naselju 1. travnja zapaljeno vozilo Ford Focus, a od početka godine na području grada je izgorjelo nekoliko vozila.