Mostar: Iza rešetaka beskućnik koji je napao i ozlijedio osam Mostarki

Mostar: Iza rešetaka beskućnik koji je napao i ozlijedio osam Mostarki
...Admir Bisljimi, 27-godišnjak iz Trebinja s fiktivnom mostarskom adresom, piše Večernji list, izdanje za BiH.

Uhvaćen je u naselju Tekija, nakon što je, kao i obično, usred dana napao jednu ženu, pa mu je 'na rep' stao član njezine obitelji koji mu je ušao u trag i doveo ga pred lice pravde. Drski razbojnik se već bio specijalizirao napadati starije žene koje bi se na ulici zatekle same, te im sleđa trgati ogrlice s vrata, naušnice s ušiju i torbice s ramena, a pri tom ih je više ozlijedio. Osim toga, žrtvama su ostale i trajne traume od iznenadnih brutalnih prepada. Ukradeno bi prodavao u poslovnicama za otkup plemenitih metala.

- Riječ je o očito nepopravljivom opasnom kradljivcu. Nema stalnu adresu stanovanja u Mostaru. Danju bi lutao ulicama, a noću spavao po ruševinama. Još 15. srpnja se trebao javiti na izdržavanje zatvorske kazne zbog ranije osude pa je za njim bila raspisana i tjeralica, ali mu se nikako nije dalo ući u trag, piše Večernjak.

Vješto je napadao pa se krio. Budući da je napadao sleđa, žrtve jedva da su pamtile njegov izgled - navode iz policije. Inače, u posljednje vrijeme u Mostaru se događaju učestali ulični napadi na žene pa zasad nije poznato radi li se o istom kriminalcu, ili hara više lopova sličnih 'radnih navika'.

- To se sve događa usred dana, i to na najfrekventnijim mjestima poput Radićeve ulice, Bulevara, kod bivše Robne kuće Razvitak, ispred Piramide itd. Osim žena, presreću se i tinejdžeri kojima se uz prijetnju nožem oduzme novac i mobiteli. Uglavnom su to činili Romi koji imaju između 17 i 20 godina.

Po društvenim mrežama žene puno razmjenjuju iskustva i upozoravaju o napadima i presretanjima, a iz komentara se može vidjeti da je veliki broj njih prestao nositi torbice i skupocjeni nakit jer ne žele zbog toga biti žrtve uličnog nasilja - kažu Mostarci. Iz policije navode da sve čine kako bi suzbili ulični kriminal.