Mostar: Huligani razbili stakla i htjeli zapaliti kafić

Foto: pogled.ba

... lokalu porazbijali skoro sva stakla i unutra ubacili upaljenu baklju.

Snimke videonadzora

Zamaskirani huligani preksinoć su pod okriljem noći, oko 1.30 sati, dotrčali pred kafić Carpe, koji je tada bio zatvoren i u njemu nije bilo nikoga, te su počeli divljački razbijati stakla.
"Bacili su i baklju unutra da mi čitav kafić zapale", ogorčeno nam se jučer požalio vlasnik Ante Glibić dok je nadgledao čišćenje krhotina stakla i nereda u svom ugostiteljskom objektu koji se nalazi u prizemlju Prodajnog centra Rondo.
Huligani su, inače, snimljeni na kamerama videonadzora i policija im sada pokušava ući u trag.

"Vidi se na snimkama kako su se u Fordu dovezli pred Javnu garažu, tamo su se parkirali, istrčali iz auta i krenuli prema kafiću gdje su palicama krenuli udarati po staklima. Kako su ovo tvrda stakla, nisu ih mogli razbiti palicama, pa su ih stijenama razbijali", priča nam Glibić i dodaje kako je ostao neugodno iznenađen preksinoćnim napadom.

Potjera

Zanimljivo je i to da huligane nije omela niti činjenica da su se policajci nalazili u blizini napadnutog kafića.
"Prvi je sve vidio jedan od policajca koji su dežurali na Rondou", pojašnjava ovaj ugostitelj i dodaje kako su policajci uspjeli zapisati i broj registracijskih oznaka s automobila Ford Escort u kojem su huligani pobjegli nakon divljačkog ispada.
"Nadam se da će ih policija pronaći", završio je Glibić, a u policiji kažu da istraga o napadu traje.

Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a i načelnik Odjela krim policije, kaže da su policajci preksinoć pred kafićem vidjeli skupinu maskiranih muškaraca, koji su nosili 'dukserice' s kapuljačama.

"Policajci su se odmah dali u potjeru za njima, ali ih nisu uspjeli sustići", kazao je Bošnjak.

Dnevni list