Mostar: Esadu Humi 8 mjesci uvjeta zbog udaranja policajca u međunožje

...mjeseci zatvora s rokom kušnje od godinu i pol zbog napada na policajce, dok mu je oprošteno oštećenje tuđe stvari, piše večernji list.

Incident se dogodio još 13. siječnja 2011. u Ulici Alekse Šantića na broju 28, preko puta mostarskog zatvora, kada je u alkoholiziranom stanju tadašnji ministar Humo došao "svojim" službenim vozilom do stana bivše izvanbračne partnerice, a kada mu ona nije htjela otvoriti, počeo bacati kamenje na njen dom pa oštetio balkonska drvena vrata i razbio prozor na dnevnom boravku. Zbog buke i galame, stanari su pozvali policajce, koje je, ničim izazvan, počeo verbalno vrijeđati, uz psovke, i opirati se privođenju.


"Neću ići s vama! Hajde da se pobijemo, samo me tako možete odvesti", vikao je Humo policajcima da bi jednom od njih rekao: "Što ti hoćeš, balavac? Vidi koliki ti je trbuh... Hoćeš li se pobiti", te ga, psujući mu majku, otvorenim šakama odgurnuo u prsa i desnom nogom udario u međunožje. Drugi policajci mu stavljaju "lisice", a nakon izlaska iz ‘marice', opet nastavlja psujući mu majku: "Dosta mi je Podveležaca u ovom gradu! Zapamtio sam ti facu, ubit ću te, ti si moj! Znaš li ti tko sam ja". Ulaskom u policijsku zgradu ponovno nogom udara policajca između nogu da bi se do jutra sam uneredio u pritvorskoj ćeliji. Sportski odjeveni ministar Humo je nakon toga govorio da mu policajci nisu htjeli otvoriti (!?).

Inače, Esadu Humi, ratnom zapovjedniku, pukovniku i ‘Zlatnom ljiljanu', ovo nije prvi incident. U ožujku 2009., nakon verbalnog sukoba, Asim Đuliman pucao je na njega zbog premlaćivanja, što je ministar kasnije demantirao. Tada je ozlijeđen Vladimir Fink. Zanimljivo je da su do jutra, unatoč policijskom osiguranju, nestali dokazi pucnjave. Čahure su jednostavno ‘isparile.