Mostar: Dojave o bombama stizale iz zatvora?!

Dojave o bombama u mostarskim klubovima nisu prestale nakon što je club Art ponudio 10.000 maraka za informacije. Naprotiv, učetverostručile su se. U samo jednoj noći PU Mostar zaprimila je čak četiri anonimne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u četiri popularna noćna kluba: Drugi način, Art, Oxygen i Golden club. Kako procedura nalaže, policija je ispraznila klubove i izvršila preglede objekta u kojima je utvrđeno da bombi nije bilo. Sumnja se da su sve one stizale iz zatvorskog kruga, odnosno da su ih upućivali pojedini osuđenici koji su prethodno uspjeli doći do prokrijumčarenih mobitela- neslužbeno navode iz MUP-a HNŽ-a, što će svakako biti jedna od aktualnih tema na konferenciji za novinare najavljene za ponedjeljak. Podsjetimo, dojave o bombama počele su prije nekoliko tjedana kada je prvi put anonimna dojava ispraznila club Art. To se ponovilo idući vikend. Očito je trend bio povećan, da bi sve odjednom utihnulo. Pokušava li neto "uništiti'' konkurenciju, ili je riječ o nekom motivu privatne naravi, ne zna se, budući da policija još nije uspjela ući u trag počiniteljima.

O eksplozijama

Usko vezana, druga vruća tema bi svakako trebala biti podmetnute eksplozije u Mostaru, od kojih pojedine navodno imaju naručitelja, također, iz zatvora (!?). Naime, policija sumnja da je nedavno zaplijenih 1,5 kilograma eksploziva, što je pronađeno u kući tek na slobodu puštenog Mostarca iz KPZ Orašje, bilo namijenjeno za miniranje kafića u Zagrebačkoj ulici, ali to nitko nije htio službeno potvrditi. Zapravo, tek kad je osvanulo u novinama o pronalasku eksploziva, iz MUP-a su samo htjeli potvrditi uhićenje osumnjičenog, kojemu je već bio određen jednomjesečni pritvor, ali ne i mogući, o čemu se uveliko nagađalo, bombaški napad. I u tome, kao i u ranijim slučajevima, kao što je miniranje bilijar kluba i kladionice, što se opet smatraju nevezanim, istražuje se i što je stvarni motiv, a valjda će ga naći i reći do ponedjeljka.

O razbojnicima

Valjda će i konačno više reći i o svome dojučerašnjem kolegi Vjekoslavu Čuturi, koji je zajedno sa sinom priznao tri razbojstva u kojima je otuđeno gotovo 130.000 maraka, kao i o arsenalu oružja. Samo zahvaljujući pravovremenoj dojavi građana, oni su najposlije, večer prije Badnjeg dana, zajedno s jednim mladim Bosancem presreteni u vozilu, i to naoružani automatskim puškama i zaštićeni pancirkama, kao i o još jednoj tabu-temi - dvojici Crnogoraca, koji su, sumnja se, još prije orobili tri banke.

Vecernji list