MOSTAR: Čopor pasa umalo rastrgao djevojčicu na putu do škole

Usred dana umalo nisu ubili Sabinu, 10-godišnju djevojčicu, romskog podrijetla, koja je u kritično vrijeme išla u školu. Divlji čopor je nesretnu djevojčicu okružio i napao, a u posljednji trenutak su je spasili slučajni prolaznici, piše večernji list.

- Psi su je vukli i trgali po cesti. Jedan ju je grizao za glavu, a ostali za ruke i noge. Taj prizor neću nikada zaboraviti. Djevojčica se u početku opirala i vrištala, a potom, valjda od tolikog šoka, zanijemjela. Neki ljudi su u posljednji trenutak priskočili i otrgli je iz čeljusti životinja od sigurne smrti. Sva je bila u krvi, od glave do pete.

Najužasnije je bilo vidjeti izgrizene uši, potiljak, kapke..., kaže očevidac, negodujući na vlasti koje su dozvolile da se ovakvo što dogodi. - Djevojčica je šivana na više mjesta po cijelom tijelu. Srećom, trenutačno je izvan životne opasnosti. Nema infekcija i nadamo se da neće biti trajnih posljedica, ističe dr. Alomerović iz bolnice Južni logor, gdje je djevojčica na Odjelu kirurgije okružena njegom osoblja, kao i pacijenata. Redom su je tješili, a ona je samo tražila od oca da više ne ide u školu.

- Pišite o ovome što više. To je sramota! Čopori pasa slobodno lutaju po svim gradovima BiH. Svaki dan čitamo o njihovim napadima i nitko ništa.

Pa ubit će nekoga, prenijeti bjesnilo i pitaj Boga što sve ne. Vidite koliko pati ova mala princeza. Zar je ona to zaslužila? Pa djecu više ne smijemo samu poslati ni u školu. Ako ih nije neki manijak napao na cesti, onda su psi.

Do kada više?, pita se jedna pacijentica, koja je siromašnu djevojčicu obasipala poklonima i pažnjom, sve kako bi joj vratila osmijeh na lice.