Mostar: Bivši zatvorenik autom udario uposlenika zatvora

...Haznadarevića, šefa Osuđeničkog odjela Kazneno-popravnog zavoda Mostar.

Povrede noge

- Postoje dvije različite priče o tome šta se dogodilo. Navodno se Gološ i Haznadarević spore zbog parcele. Gološ tvrdi da je neko na njegov automobil bacio betonsku ploču, nakon čega se on autom zabio u kontejner koji se nalazi na parceli. Izvješće policije o tome šta se dogodilo još nismo dobili, kao ni stupanj povreda kod Haznadarevića. Gološa smo zadržali 24 sata, a pritvor za njega neće biti predložen. Nakon što se utvrdi šta se točno dogodilo, odlučit ćemo koje će zakonske mjere biti poduzete protiv njega - kazao je Nijaz Mehmedbašić, glavni tužitelj Hercegovačko-neretvanske županije.

S druge strane, osobe bliske Haznadareviću kažu da je on šetao s bratom kada je Gološ naišao automobilom. Kada je ugledao Haznadareviće, krenuo je autom na njih. Anerov brat uspio je skočiti ustranu, dok je Gološ četiri-pet puta pritiskao Anera automobilom uz kontejner.

S povredom ligamenata noge šef Osuđeničkog odjela KPZ-a Mostar prevezen je u bolnicu "Južni logor", gdje je smješten na Odjel ortopedije na daljnje liječenje.

Pokušaj ubojstva

Iz Uprave mostarskog zatvora ne vjeruju, pak, da je motiv napada parcela.

- Za nas je ovo pokušaj ubojstva. I ovo nije prvi put da bivši i sadašnji osuđenici prijete zatvorskoj policiji i osoblju. U posljednjih pet godine zapaljeno je pet automobila naših zaposlenika. Sve je prijavljeno policiji i nadležnom tužiteljstvu, ali nijedan slučaj nije rasvijetljen. S obzirom na to da nadležna tužiteljica ne radi svoj posao i da Gološu, koji je već osuđivan za ubojstvo, neće biti određen pritvor, kolegu Haznadarevića, jer smatramo da mu je život ugrožen, u bolnici će čuvati naši policajci iz zatvora - kazali su nam u KPZ-u Mostar.

Uviđaj su obavili tužiteljica Štefica Lakičević i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova HNŽ.