Mostar: Bivši fakultetski profesor i njegova supruga poginuli dok su išli kćeri na grob

prometna nesreca
...nekadašnja direktorica vrtića Radobolja, poginuli su jučer ujutro u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na izlazu iz Mostara prema Sarajevu, na rasrižju u naselju Zalik. Kako se sumnja, tragedija se dogodila kada su automobilom peugeot 207 izletjeli pred šleper kod benzinske crpke Ina, i to dok su išli prema groblju Sutina, gdje im je prije više od desetljeća pokopana iznenada preminula kći dr. Dijana Delić. Prema kazivanju članova ožalošćene obitelji, druga kći im trenutačno živi i radi u Švedskoj.

Dva šlepera

Svjedoci su policajcima govorili da su se nesretni Mile i njegova žena Razija oko 10.25 sati vozili u peugeotu te su sa sporedne ceste izletjeli na glavnu cestu, a u tom kritičnom trenutku su nailazila dva šlepera. Naime, postoje dvojica svjedoka koja su potvrdila da se vozač peugeota uključivao iz Ulice maršala Tita na magistralnu cestu M-17.
- Peugeot je izišao na glavnu cestu upravo kada su tuda prolazili šleper. Prvi je uspio nekako zaobići peugeota, ali ovaj drugi se zabio točno u vozačeva vrata", naveo je novinarima na mjestu nesreće dežurni županijski tužitelj Milan Ristić, ističući kako će se sve okolnosti naknadno utvrđivati te kako je zbog toga naložio brojna vještačenja, kao i obdukciju.
- Morat će se raditi vještačenja nad vozilima, a obavit će se i obdukcija nad tijelom poginulog Mileta jer je njegovo ponašanje za volanom bilo u najmanju ruku nelogično, treba se utvrditi je li možda imao neke zdravstvene probleme - zaključio je dežurni tužitelj. Peugeot je ostao posve slupan s lijeve bočne strane, a vatrogasci su morali rezati lim da bi izvukli nesretne supružnike iz olupine. Još su davali znakove života pa su kolima hitne pomoći žurno odvezeni u bolnicu.

Umrla na putu
Nažalost, 79-godišnja Razija umrla je na putu do Sveučilišnog kliničkog centra Bijeli brijeg, a za nešto više od sat i pol kasnije, oko 12.15 sati, i 81-godišnji Mile je podlegao u bolničkoj postelji u Južnom logoru. Kako navode liječnici, ona je imala smrtonosno ozljede glave, a on također kobno unutarnje krvarenje. Za to vrijeme, vozač šlepera marke Volvo Ariz Sokić (53) ponavljao da nije mogao ništa učiniti. Tvrdio je da mu je peugeot izletio pred njega sa sporedne ceste te da mu je presjekao put.
- Vjerujte, pokušao sam ga izbjeći, ali nisam uspio te sam se zabio u njega i odgurao desetak metara dalje, prije nego što ću se zaustaviti uz škripu kočnica. Zašto je vozač izletio na glavnu cestu upravo u trenutku kada su tuda prolazili šleperi, još je nejasno, možda mu je pozlilo - govorio je u šoku vozač šlepera. Inače, ovo raskrižje važi kao opasno jer su se na tome mjestu i ranije događale brojne nesreće sa smrtnim posljedicama.

Vecernji list