Mladi Mostarac misteriozno nestao

Policija FBiH

Obitelj je prvo vjerovala da je otišao od kuće i da će se vratiti, međutim, sada sve manje vjeruju u to i strahuju od najgoreg. Mole sve ljude koji znaju bilo što o njemu da im jave na telefon 066/239-663 ili u mostarsku policiju te da pomognu kako bi ga pronašli živog ili mrtvog, piše Dnevni list.

Nedostupan

Dragan Milanović priča kako je njegov brat Dalibor bio ovisnik već desetak godina. Liječio se u nekoliko navrata i posljednjih pola godine bio je "čist". Međutim, sedam, osam dana prije nestanka, majka je posumnjala da se ponovno vratio na heroin jer se nije htio testirati. I kobnog dana u jutarnjim satima krenuo je s majkom od stana u Omladinskoj prema Centru za izvanbolničko liječenje ovisnika u Centru 2.

"Zajedno su otišli do Centra po metadon i ona je otišla čuvati jedno dijete. Zvala ga je u 11 sati i bio je kući. Rekao je da će ponovno u 12 sati ići u Centar na razgovor s psihologom. Majka ga je zvala u 11. 45 da bi kazao da je u Centru 2 i da ide k Centru za liječenje. Uslijedio je poziv u 12.30 i tada je bio nedostupan. Nakon toga više ga nije ni vidjela ni čula", priča Dragan Milanović.
Obitelj je čula da je taj isti dan oko 13 sati viđen kod Desete osnovne, a u 15 sati na Španjolskom trgu su ga vidjeli policajci. Kasnije su čuli da je u Centru 2 viđen oko 15.30. Imali su i puno lažnih informacija.
Dragan navodi kako su isti ili sutradan nestanak prijavili policiji, ali da do danas nema nikakvih rezultata.

"U policiji kažu da vrše provjere. Shvaćam da postoji procedura i da ga ne može tražiti 1000 policajaca. Ne mogu se miješati u policijski posao, ali čini mi se da nitko ništa ozbiljno ne poduzima", navodi Dragan.

Dodaje kako su mu u policiji rekli da misle kako se Dalibor negdje krije jer je ranije bio sumnjičen za krađe.
"Ja sam obilazio Neretvu, ruševine po gradu, misleći da se možda negdje predozirao, pričao s osobama s kojima se družio, ali nitko ništa ne zna i nigdje mu ni traga", priča brat.

Razne informacije

Do obitelji su došle i informacije kako postoji svjedok koji je vidio dvojicu muškaraca kako Dalibora maltretiraju u Bakijinoj luci pored Neretve. I policija zna za to, ali nije poznato jesu li provjerili te informacije.
"Strah me da je možda završio u Neretvi. A možda je i to samo još jedna od lažnih informacija. Cilj nam je samo da ga nađemo, bio mrtav ili živ", kaže Dragan Milanović i još jednom moli za pomoć kako bi pronašao svog brata.
Glasnogovornik policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak u petak je kazao kako mu slučaj nije poznat te da u ponedjeljak možemo dobiti više informacija. Agonija obitelji Milanović traje već mjesec i pol dana i nejasno je kako nadležne institucije do sada nisu upoznale javnost s ovim slučajem.