Ljubuški: Rasvijetljena krađa veće količine oružja

...kada je otuđena velika količina oružja i druge opreme, čime je vlasniku radnje pričinjena šteta od približno 50.000 KM, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačke županije.

'' Tom prigodom provalnici su otuđili 23 lovačke puške raznih marki, sedam lovačkih karabina raznih marki, jednu malokalibarsku pušku, šest zračnih pušaka raznih marki 0,10 pištolja marke 'Crvena zastava' raznih kalibara, dva plinska pištolja marke 'Bereta' 0,10 optika raznih marki, određenu količinu lovačke opreme i streljiva, te oko 600 KM gotovine ", kaže se u priopćenju.

'' Pomak u kriminalističkom istraživanju ostvaren je u proteklih nekoliko dana kada su istražitelji došli do operativnih saznanja da 35-godišnji muškarac i 28-godišnji muškarac s područja Neuma preprodaju lovačko oružje s izbrušenim serijskim brojevima. U suradnji s MUP-om Hercegovačko - neretvanske županije, te dvije osobe pozvane su u Policijsku postaju Neum gdje su istražitelji PU Ljubuški od njih uzeli iskaze u svojstvu svjedoka, kada su oni izjavili da su oružje koje prodaju nabavili od B. J. (36) iz Trebinja. Daljnjim operativnim radom istražitelji su došli do saznanja da se, uz B. J. (36), s izvršenjem kaznenog djela teška krađa može povezati i M. M. (34), također iz Trebinja ", navedeno je iz MUP-a ŽZH.

'' PU Ljubuški danas je Županijskom tužiteljstvu podnijela Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv B. J. (36) i M. M. (34), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teška krađa, a osumnjičenici su privedeni u Tužiteljstvo i predani u nadležnost županijskog tužitelja'', navodi se u priopćenju.

"Djela govore više od riječi. I ovaj put se pokazalo da ustrajnost, profesionalizam i suradnja s drugim policijskim agencijama u većini slučajeva rezultiraju plodom. Želim zahvaliti policijskim službenicima MUP-a HNŽ, PU Čapljna i PP Neum, kao i policijskim službenicima MUP-a Republike Srpska, Centra javne sigurnosti Trebinje, na iskazanom profesionalizmu i spremnosti na suradnju, jer bez te suradnje rasvjetljavanje ovog kaznenog djela bilo bi nemoguće ", priopćeno je iz MUP-a ŽZH.